Veere - het regent

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 24 Jun 2007 17:22

Veerse Meer : het regent

 

Het regent. Maar toch, het leven aan boord bevalt mij wel. Vanmorgen is de moeder van Isabelle langs gekomen. De gehele familie van de zus van haar moeder zit in een hotel in Domburg. Het is natuurlijk geen toeval dat wij eerst naar het Veerse Meer zijn gegaan. Isabelle en haar moeder hebben een bijzondere relatie. Isabelle zal het contact nog missen. Haar zus (van Isabelle’s mam) was ook nog even op de kade maar omdat zij in een rolstoel zit, kon ze niet aan boord komen.

 

Het hotel in Domburg heeft een zwembad (ja ja, jullie zullen zien dat de zoektocht naar een zwembad een rode draad zal blijken in onze avonturen). Morgen gaat het namelijk ook regenen en dan is een zwembad erg fijn.

 

Vandaag zouden Alec en ik eigenlijk gaan zwemmen in het Veerse Meer maar door regen en relatieve kou is dat er niet van gekomen. We hebben wel Krabbetjes proberen te vangen. Onze techniek moet nog iets verbeteren. Ik had een stukje spek om een steen gewikkeld en inderdaad, binnen een paar seconden had ik al een fikse krab. Maar bij het het omhooghalen liet hij los. Maar niet zonder een fiks stuk spek mee te trekken. Hij was dus tevreden en hapte niet meer. Andere krabben hadden ook al snel een fiks stuk te pakken en bleven onder water. En toen kwam de regen en zijn we maar naar binnen gegaan. De spek moet dus beter vastgebonden worden.

 

Alec en Katie vermaken zich echter ook best op de boot. Kleien is een prima alternatief als het regent (zie foto). En natuurlijk de DVD speler.

 

Voor de bootliefhebbers: vandaag de watermaker laten draaien en de zekering van de boegschroef gemonteerd (welke meegenomen was door de mam van Isabelle opgestuurd door de werf). Ik was eerst bang dat hij niet zou passen omdat de zekering (500A) heel veel groter was dan de oorspronkelijke verkeerde (200A), maar … hij paste zowaar.

 

Isabelle had al voorgesteld om met de kids weg te gaan terwijl ik aan het klussen was. Ik ben blijkbaar niet te genieten als die kids continue op je lip zitten als je je frustraties botviert op niet-medewerkende apparatuur. Maar, vandaag ging alles soepel. Zonder frustraties!

 

Van Alec heb ik vandaag geleerd dat een huis een STIL HUISJE is in tegenstelling tot een boot. Hij begint aardig te integreren!

 

Voor de intimi: mijn mobiele telefoon houdt op per morgen, voor mij weer een mijlpaal in het vertrekken (lees: loslaten), maar ik moet toegeven, de wifi hotspots van KPN/T-Mobile vindt je overal en met mijn data abonnement hadden we onbepert toegang. Dat was wel handig. De postings zullen nu wel minder regelmatig komen, maar hopelijk niet minder talrijk.