Benalmaldena: weer achter ons anker

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 17 Mar 2008 20:50

 

 

Allereerst het goede nieuws, het was een heerlijke zeildag en we zijn weer ONDERWEG. Eindelijk. De wind was een beetje een uitdaging. Bij vertrek in de baai van Gibraltar motorzeilend met 10 knopen wind, dat werd al snel 20 knopen van achteren, dus lekker zeilen met 7 knopen snelheid. De verwachting was wel dat de rots van Gibraltar een tunnel effect zou geven en dat de wind snel minder zou worden. We hadden ons ingesteld op een motor tocht om lekker in te slingeren.

 

Achter de rots viel even de wind weg maar al snel was hij weer terug. 20 – 36 knopen wind, onder vol tuig. Dat werd wel een beetje veel dus twee riffen in het zeil en de fok weg, de snelheid heerlijk op 6,5 – 7 knopen. Zo gaat zij wel lekker. Idealiter zou ik een Genua 1 opzetten met een derde rif. Dan is de boot beter in balans. Maar ja, lui he. Dus laten we het zo maar omdat we denken dat de wind nu echt wel moet wegvallen. Niets in minder waar, de wind bleef tegen alle voorspellingen in. Gedurende de dag viel de wind weg en kwam weer terug.

 

In Gibraltar kregen we de tip om niet aar Fuengirola te gaan omdat die altijd vol is, Benalmaldena zou wel ALTIJD plek hebben, dus zetten we nog even door tot we bijna bij Malaga zijn. Isabelle stelde nog voor om een plek te reserveren, hadden we dat maar gedaan, de haven was vol.

 

Ankeren is niet zo gunstig bij de marina omdat je totaal onbeschut ligt. De wind was gaan liggen en de deining viel wel mee, dus zijn we tegen beter weten in daar toch gaan ankeren. We hadden anders een omweg van 9 mijl moeten maken naar Malaga achter de beroepshaven.

 

De bijboot was nog niet opgeblazen dus een tweede anker uitzetten om de boot met de kop in de deining te houden, was weer eens te veel werk. Stom natuurlijk, want ’s nachts nam de deining enorm toe, om 3 uur werd ik wakker van de schommelen. Nou ja, schommelen, een ritje in een rollercoaster lijkt er meer op. Om ½ 5 zijn we maar opgestaan, het anker opgehaald en zijn we vertrokken naar Almerimar.