Lagos: O Moeder, wat is het heet!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 11 Oct 2007 14:24

Het is hier snikheet, eindelijk. De zomerse dagen die we niet hebben gehad, krijgen we nu, de zon brandt heerlijk en op de boot is bloedheet. De temperaturen gaan gemakkelijk over de 30 graden, in de boot nog veel hoger.

 

Voor het eerst heb ik de windvanger geïnstalleerd. Die windvanger is een kado geweest van Bas, een goede vriend van Henk. Bas, hartelijk dank, het scheelt echt!. Een windvanger is eigenlijk een stuk zeildoek dat je ophangt boven je raam, de wind wordt daarin gevangen en door het raam geperst. Eigenlijk een heel stille windmolen.

 

De kinderen liggen al twee dagen in het zwembad. School proberen we zo vroeg mogelijk te doen om in de middaghitte niet nog bezig te zijn met school. Het leven is erg vervelend J.

 

Ik heb trouwens gisteren de gehele dag in de catacomben van de boot gelegen. Bij het vertrekken uit Baleeira wilde de GPS niet meer praten met de PC. Nu hebben wij daar ook wel eens last van, maar meestal wordt dat opgelost met het woord “sorry”. De GPS weigerde dat, en de PC ook. Stelletje eigenwijze etterbakken. Dus kon ik alle Seatalk en NMEA kabels nalopen. Vier uur en een liter zweet later werkte alles weer. En beter, want nu is het weer netjes georganiseerd en gelabelled. En de PC praat nu direct met de GPS en niet via de Autopilot bus. Scheelt weer, voor het geval dat de pilot ook de kop in de wind gooit J..

 

Lagos Marina is 1 groot vakantiepark in een heel grote toeristische setting. Bijna iedereen die we hebben leren kennen, overwinterd in Lagos. En ik begrijp goed waarom. De Marina is erg beschermd  en heeft werkelijk alle faciliteiten. Dat heeft natuurlijk een prijs. Portugal is duur en Lagos Marina is de duurste van het stel. De Balchis en wij zoeken een marina in Spanje. Dat scheelt de helft in de kosten en we zitten dichterbij de Med als we in het voorjaar weer verder willen. Maar ondertussen liggen we een week in Lagos en genieten met volle teugen.

 

Wel hebben we het vakantiegevoel van vroeger. Los van het gevoel van genieten (liggend op een stretcher aan het zwembad), tikte er altijd een klokje in je achterhoofd. Nog 13 dagen, nog 8 dagen, nog 7, 6,5,4,3,2 dagen, morgen moeten we weer inpakken,  hoe laat komt die bus eigenlijk die ons naar het vliegtuig brengt? Dat gevoel dus.

 

Nog vier dagen gaan we weer varen en verlaten vakantieoord Lagos. Ankeren bij Baleeira was een fantastische ervaring, maar Lagos heeft dat duidelijk overtroffen. What’s next!