Atlantische Oceaan: de tweede dag

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 1 Oct 2008 12:17

Vanmorgen ben ik wakker geworden met erg weinig wind. De nacht was erg onrustig met in het eerste deel veel wind. Daarna ging het wel. Overdag blijft het een beetje behelpen. Belle was erg moe, want door het schuiven en rollen kwam er erg weinig van slapen. Ze had welgeteld 3 uur geslapen en is dat nu aan het inhalen.

 

Ondertussen heb ik een beetje met de kids gespeeld en tenslotte een film voor ze opgezet. Niet erg opvoedkundig maar nood breekt wetten en het houdt ze bezig terwijl ik mij focus op de boot. De boot beweegt zo sterk dat spelen buiten de speelbox niet mogelijk is. Alles is een inspanning.

 

Vandaag hebben we de genaker gebruikt, heerlijk zeil maar een drama om naar beneden te halen. De furler werkt nog steeds niet naar behoren en dan blijft er een fiks deel bovenin openstaan. Met 20 knopen is dat een stevig worsteling om hem beneden te krijgen. Als dan eindelijk de Genaker gewisseld is voor de Genua dat branden je schouders en ben je goed buiten adem. Voor de nacht hebben we ook het grootzeil naar beneden gehaald. Er staat genoeg wind om te zeilen.

 

Belle heeft gisteren twee vingers lelijk bezeerd. Ze hield een val tegen die wilde wegschieten maar de kracht daarop is veel te groot. Gevolg: twee fikse ontvellingen. Ze geeft aan dat ze er niet zo veel last van heeft, harde tante. Wel inzwachtelen en voortaan handschoenen aan.

 

We proberen het lange afstand zeilen voor de kinderen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ze krijgen iedere dag of om de dag een kadootje. Dit kan een dvd zijn of een klein “doe” ding waar de kinderen mee kunnen spelen of knutselen, vooral gericht om ze bezig houden tijdens de tocht.

Op de boot van Les heeft Alec kennis gemaakt met het kleine lego (Lego Creator) voor kinderen vanaf 6.  Dat viel toen goed in de smaak. Nu heeft Isabelle in NL kleine doosjes Lego Creator gevonden waar 3 verschillende items mee kunnen worden gemaakt. Dit is enorm in de smaak gevallen. Fantastisch vindt hij het. En knap hoe hij de gebruiksaanwijzing weet te volgen. Hij maakt de drie modellen helemaal zelf, vooral de helikopter is favoriet.

 

Van de groep zijn wij de langzaamste, Tatte Av Vinde blijft redelijk in de buurt maar de Aphrodite en Ohana stuiven weg. Wij doen het lekker rustig aan met een gemiddelde bootsnelheid van 5,5 knoop.