Norfolk, VA (Great Bridge Highway Bridge): Genieten!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 18 Jun 2009 23:46

 

De route naar Norfolk was lang en bochtig. En lange tijd heb ik opgevaren met twee catamarans die een mijl voorlagen. Maar op een gegeven moment moest ik constateren dat met onze snelheid we de brug niet zouden halen. Dus hebben we de motor zachter gezet om diesel te sparen.

 

De Catamarans gingen vol door en hebben blijkbaar de eerste brug gehaald, maar er zijn nog twee andere bruggen te halen en de laatste draait om het uur. Haal je de eerste en de tweede dan moet je toch nog een drie kwartier wachten op de derde brug door te gaan. Haasten is dus niet nodig. Met een slakkegang haalde we de eerste en de tweede brug. En aangekomen bij de derde brug zien we de twee catamarans liggen te wachten. Die hebben dus ruim ¾ uur gewacht. Eén van de cats lag aan een steiger maar wilde door de brug en de brug ging net open. Dus maakte de cat plaats voor ons aan de steiger. Dus konden wij lekker aanleggen aan een gratis steiger. Daar zijn er niet zo veel van in de wereld.

 

Aan de steigers lagen allerlei zeilboten en het werd dan ook erg gezellig. De winkels waren vlakbij en daar is goed gebruik van gemaakt. Ook de was kon gedaan worden. Dat was ook wel nodig. Wij hadden allemaal een wormenkuur gedaan en de lakens moesten worden gewassen om nieuwe infectie te voorkomen.

 

Isabelle is met de kinderen met een taxi naar een gigantische Wallmart gegaan samen met een collega zeiler Tom om lekker te shoppen. Ik had daar absoluut geen zin in dus mocht ik thuis blijven.

 

De steiger was erg populair bij vissers en iedere dag waren we wel een paar mensen aan het vissen. Alec was daar erg in geinteresseerd en was hele verhalen aan het vertellen in zijn beste Engels. Ongelofelijk om te bekijken. Een jochie van 6 uit Nederland die uitgebreid aan het vertellen is in het Engels.

 

Dus moesten er ook hengels komen voor de kinderen, eerst maar eens een paar stokken bamboe met een lijn eraan. Voor Katie nog maar even geen haakje, Alec liet zich natuurlijk niet meer foppen dus die moest echt een goed haakje. Toen een visser een vis ving, liet hij de vis weer stiekem in het water zakken en gaf hij de hengel aan Alec, die haalde natuurlijk trots als een pauw zijn eerste vis naar binnen.

 

Bij de winkels was ook een Dollar Tree Store. Kenmerk van die winkel is dat alles in die winkel 1 dollar kost en ze hebben er ook kinderspeelgoed. Dus hebben we Alec en Katie allebij twee dollar biljetten gegeven en los gelaten in de winkel. Dat was een groot succes. Uiteindelijk hebben ze een selectie kunnen maken en hebben daar dagen mee gespeeld. Da’s nog eens economisch.

 

We moesten trouwens wel oppassen met de kinderen. De steiger lag aan een bos dat vol met teken zaten. We waren aan het spelen daar en ik zag ineens een teek mijn been opkruipen. Natuurlijk hebben we kinderen meteen gecontroleerd en we mochten het bos niet meer in. Maar de teken zaten zelfs in het gras. Dus iedere keer dat we van en aan boord kwamen, hebben we elkaar gecontroleerd op teken. We leken net op een familie vlooiende apen.

 

Na een paar relaxte dagen zagen we ineens Seraphim voorbij varen. Zij gingen door naar de OCC dock in Norfolk en daar zijn wij de volgende dag ook naartoe gevaren.

Norfolk, Hampton 003

Een kado van Oma: een dino ei dat in water langzaam (12-24 uur) uitkomt. De kinderen hebben er veel plezier van.

Norfolk, Hampton 008

Vissen op de steiger

Norfolk, Hampton 021

Klimmen op pappa blijft populair