Albufeira: Herenigd & afscheid nemen

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 8 Nov 2007 09:53

SeaWalk is weer compleet. Isabelle is gisteren weer aangekomen met een heleboel kado’s. Voor de kinderen was het een feest. Katie en Alec waren natuurlijk erg opgetogen dat mama er weer was, maar de kado’s hadden toch de bovenhand.

 

Voor Isabelle was het vandaag wel weer even wennen. Het is vandaag erg heet, ruim boven de 27 graden, licht zuidenwindje. Ideaal om verder te varen, maar Isabelle moet even rust krijgen. Morgen staat de wind fiks tegen, dus gaan we zondag pas varen. Op weg naar de Spaanse grens in tussenstapjes (via Faro en Villa Real).

 

Vandaag hebben we afscheid genomen van de Balchis en de Nocturne. De Balchis zien we nog wel, zij blijven in Ayamonte (Spanje) voor de winter en daar komen we zeker langs.

 

Nocturne is op weg gegaan naar de Canarische Eilanden, een tocht van 600 mijl. Ze zagen er terecht een beetje tegenop en hadden het vertrek een tijdje uitgesteld. Maar het weer is perfect en ze konden niet langer wachten. Dus zijn ze op weg. We zullen ze missen, we hebben heel wat fijne momenten samen beleefd.

 

Voor het eerst voel ik de pijn van afscheid nemen een beetje. Ik heb vaak genoeg gelezen dat cruising vooral gekenmerkt wordt door afscheid nemen. Je gaat immers steeds weg. Tot op heden had ik dat nog niet gevoeld, nu dus wel. Wellicht komen we elkaar nog eens tegen, ik begrijp dat ze waarschijnlijk een tijd in de Canarische Eilanden gaan werken om volgend jaar over te steken naar de Carieb. Dus dan komen we elkaar vast nog wel tegen.

 

Darren en Vicky zijn dus nu onderweg. Dat hadden wij ook kunnen zijn. Tot mijn verrassing zou ik daar geen problemen mee hebben. Na 6 weken luieren in de Algarve zijn we voldoende uitgerust. 4 maanden winterslaap is niet zo aanlokkelijk als het eerst leek. Wij blijven daarom wel varen en gaan niet een paar maanden in 1 haven liggen.

 

Ik heb nog wel even met Isabelle besproken of we toch niet naar de Carieb zullen gaan. Het is een dubbeltje op zijn kant. Toch blijven bij ons huidige plan. We hebben overwogen om nu naar de Canarische Eilanden te gaan en in januari over te steken. Maar we willen ook graag de Baleares en Corsica zien, dus gaan we in de winter richting de Baleares op ons gemak en dan zien we wel. We trekken wat extra tijd uit om de Canarische Eilanden te ontdekken.

 

De internet antenne die Isabelle uit NL heeft meegenomen, werkt perfect. We zijn direct on-line gegaan. Met de andere systemen lukte het nauwelijks. Heerlijk. En sinds vandaag hebben we ook een “Anchor Drag Alarm”, altijd fijn om te hebben. Meestal zijn de ankerplaatsen zo klein dat je toch geen tijd hebt om iets te doen als het anker krabt, maar het geeft je toch een veiliger gevoel.