Fornells: 8 jaar getrouwd

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 4 Aug 2008 07:52

 

 

Wauw, we zijn al weer acht jaar getrouwd waarvan minimaal 1 jaar op een boot. Als een huwelijk dat overleeft, dan overleeft het alles. In zo’n kleine ruimte met zijn onontkoombare ongemakken legt alles onder een vergrootglas. En natuurlijk hebben Isabelle en ik zeer botsende persoonlijkheden. Iets wat we allebei nodig hebben in onze relatie, maar het leidt ook soms tot enige spanningen. Die uiten zich soms via onnozele incidenten zoals een verkeerde aanloop op een mooring. Maar goed, stoom kiest de weg van de minste weerstand.

 

De eerlijkheid gebiedt dat het stoppen met varen wel eens besproken is. Maar die stemming verdwijnt gelukkig weer snel. De balans staat nog steeds erg positief. En ook ons huwelijk evenals onze liefde voor elkaar is sterk als altijd. Op naar de volgende acht jaar.

 

We hebben het eigenlijk niet eens gevierd. Isabelle is snipverkouden. De kinderen hebben weliswaar een snotneus maar Isabelle heeft het vol te pakken. Stem weg, neusholtes dicht en koppijn. En dat in paradijs.

 

De tocht naar Fornells hebben we grotendeels gezeild. Eerst met Genaker en daarna hoog (32 graden) aan de wind op dezelfde koers vanwege een windshift. Gemiddelde snelheid: 3 knopen. We hebben over de 19 mijl dan ook erg lang overgedaan. We hebben zelfs het laatste stuk gekruisd. Dat hebben we lang niet meer gedaan. Maar we waren het motoren zo zat.

 

Het laatste stuk hebben we wel op de motor gedaan en in Fornells een (gratis) mooring gepakt. De junta daar heeft de baai volgegooid met moorings om de natuur te beschermen en we liggen in een prachtige baai met een heel charmant stadje. Nauwelijks toeristen maar wel veel boten. De lokale marinero was alleraardigst: “Heeft u een reservering? Uh, nee. Nou ja, wilt u dat dan voortaan doen?”. Kijk, zo kan het dus ook.

 

Met de Harlekin zijn we een ijsje gaan eten, we blijven hier twee dagen voordat we terug varen naar Alcudia. Voor het eerst in twee weken hebben we weer eens internet. Dus kunnen we onze administratie bijwerken en met NL communiceren.