Bahama's: Nassau

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 29 Apr 2009 15:32

 

Vandaag hebben we een stevige zeiltocht gemaakt, 25+ knopen, half aan de wind met een flinke wind chop. SeaWalk hield zich goed maar ging goed te keer in de golven. Het ging wel snel.

 

Het ankeren ging voorspoedig in het kanaal tussen de beide eilanden. Al gauw begon iemand bij de fuel pontoon naar ons te schreeuwen. Te dichtbij de jachthaven, vond men. Met de dinghy ben ik verhaal gaan houden. De havenmeester was erg opgewonden, te meer ik hem aansprak op zijn gesprekstechnieken. Vriendelijk vragen was ook een optie, gaf ik hem te kennen. Direct begon hij te dreigen met de politie. Geen aardige meneer, dus ik ook niet. Wat de discussie niet ten goede kwam.

 

Uiteraard hebben we de boot verhaald naar een krappe maar wel betere plaats want nu liggen we nauwelijks meer op de stroom. Bij een andere boot die mijn plek in had genomen is de politie wel aan boord gekomen. Die heeft hem vriendelijk geholpen naar een andere anker plek. Maf eiland!

 

Isabelle heeft wat kleine boodschappen gedaan en we hebben wat gedronken met de Seraphims die een dag eerder van Allen’s Cay vertrokken waren. De kleine kinderen daar werkten te veel op de zenuwen van Nicola en John. Zij hadden even behoefte om door te varen en alleen te zijn. Inmiddels is iedereen weer blij.

 

Morgen gaan we weer verder op weg naar Miami.