Mallorca: Porto de Pollenca

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 6 Apr 2008 19:17

 

 

Omdat er slecht weer aan komt, gaan we niet naar Alcudia maar naar een baai verder. Daar zijn we beschermd rondom. Het water is er weer schitterend. Zo helder als in een badkuip. We varen de baai in, het is hier erg ondiep. Volgens de kaart loopt de diepte van 3 naar 1 meter. Dus met 2 knopen kruipen we naar de ankerplaats. Van de Balchis hoorde we al dat er moorings lagen en dat die gratis waren. De Junta wil ankeren ontmoedigen om de zeebodem te beschermen. De wierbedden worden gemakkelijk beschadigd. We pakken dus weer een mooring.

 

Vlak voor het oppakken van de mooring roept Isabelle dat ik hard achteruit moet. Ik ga achteruit, stop de boot en kom kijken. De mooring die we wilde oppakken ligt net voor de boot. Op de bodem liggen drie mega grote betonblokken. Door het heldere water lijkt het alsof de stenen op 1 meter diepte liggen. De diepte meter geeft echter aan dat we 70 centimeter onder kiel overhouden, dus we vertrouwen maar op de apparatuur.

 

We zijn blij dat we liggen naar twee dagen van 45 mijl, twee keer 10 uur varen. We zijn allebei erg moe. De nacht is onrustig, de wind pikt op en de windgenerator doet zijn werk. Het mooie van de generator is dat hij in de achterhut zachtjes te horen is. Hierdoor werkt hij als een alarmbel. Zodra het echt hard begint te waaien, hoor je de generator ook meer geluid maken. Het is een rustgevend geluid want je weet precies hoe hard het waait. En bij harde wind kun je dan even kijken of de boot goed ligt. Ondanks dat de mooring er erg stevig uitzag, vertrouw ik het toch niet en ben dus ’s nachts meerdermalen gaan kijken. Isabelle had hetzelfde.

 

Vanmorgen om 6 uur werd Katie wakker. Omdat Katie de afgelopen twee dagen niet lekker was, heeft ze een paar keer ’s morgens bij ons in bed mogen liggen, maar dat moet nu afgelopen zijn. Ze krijst alles bij elkaar, Alec slaapt er min of meer doorheen, maar wij natuurlijk niet. Katie moet leren om in haar eigen bed te blijven tot 7 uur.

 

 

Stoere zeiler onderweg van Porto Colom naar Pollensa

 

In de baai van Pollensa het mooie water bewonderen