IJmuiden - strandgevoel

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 16 Jun 2007 20:50
Gisteren was het eigenlijk onverwacht een heerlijke stranddag. In de ochtend heeft Isabelle de kids meegenomen zodat de monteur vrije handen had om de boegschroef te repareren. Alec vond het zo leuk op het strand dat hij niet terug wilde naar de boot. Er waren in IJmuiden allerlei kleine strandhuisjes die het kinderspeelgoed onder de verandas hadden liggen. Een luilekkerland.
 
's Middags ben ik mee geweest en voor het eerst het vrije gevoel gekregen. Wellicht was het de opluchting dat er geen problemen met de boegschroef waren m.u.v. de zekering. Maar het gevoel was er niet minder om. Het weer was onverwacht mooi, de voorspelling voor Scheveningen niet.
 
Normaal gesproken hebben we altijd een schema dat gehaald moet worden omdat je weer naar het werk moet. Maar... nu niet. Dus, we blijven liggen en wat schetst onze verbazing. Zondag is er een grote braderie in IJmuiden omdat de haven een blauwe vlag krijgt. Allerlei leuke activiteiten.
 
Dus van de nood een deugd gemaakt, vandaag naar het Zwembad! Op de FIETS want een auto hebben we niet meer. Op de heenreis scheen de zon, op de terugreis niet :) Ach, het blijft Nederlands. Wel heerlijk 5 uur lang in het zwembad gelegen.
 
Het onthaasten is nog niet geheel doorgedrongen, na een paar uur begint er iets te knagen. Ik moet iets doen, toch.... Nee, zegt de ratio.
 
Verveling en rust verschillen niet veel. Verveling - onrust = rust. Zodra de onrust weg is, is ook de verveling weg en blijft de rust over. Ik ben benieuwd wanneer ik rust krijg in dat koppie.