Baltimore: "Clear the Bridge! Dive! Dive! Dive !"

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 5 Oct 2009 00:02

We liggen op zo’n 30 meter  van de US Torsk, een Amerikaanse WWII onderzeeboot. Om toeristen te trekken, hebben ze een speaker buiten gezet die de hele dag twee teksten schreeuwt: “Surface! Surface!” en “Clear the Bridge! Dive! Dive! Dive!” met een luide toeter als afsluiter. De hele dag gaat dat door. Na een paar dagen begint het je wel een beetje de strot uit te hangen. Ik heb nog overwogen om ’s nachts met een knipschaartje even langs te varen: knip knip en het probleem is opgelost. Maar ja, mijn eerlijke (:0 inborst staat dat natuurlijk niet toe. Andere boten zijn daarom eerder vertrokken.

Los van dit kleine ongemak  blijft Baltimore ontzettend leuk en is het moeilijk om te vertrekken. We vermaken ons kostelijk. We doen natuurlijk de verplichte toeristische attrakties die leuk zijn voor kinderen o.a. het science museum en het Aquarium. Het aquarium waren we eerder niet van plan om te bezoeken totdat een van de familie boten ons erop wees dat je de laatste vrijdagavond van de maand voor maar USD 8,- per persoon binnen kwam ipv de volle pond betalen. Dus zijn we heel gezellig met 2 andere familie boten toch naar het Aquarium gegaan. Helaas moest je extra betalen voor de Dolphin show dus hebben we dat maar overgeslagen. We krijgen onze eigen shows wel op de Atlantic en in de Bahamas.

Nadat de Ashley vertrok hadden we niet verwacht meer familie boten zo kort daarop te ontmoeten, maar prompt liep de haven vol; één New England, USA en drie uit Canada (voornamelijk Quebec). De Amerikaanse boot kwam het eerst binnen en heet Stolen Hour (Peter, Christina, Hayden (8) en Hanna(10)). Na aankomst zijn we er met de dinghy even naartoe gevaren en dat klikte meteen. Zij gaan naar de Caribbean en we zullen ze dus alleen in de Cheasepeake nog tegen komen en wellicht op hun weg in de Bahamas volgend jaar.

We hebben een leuke tijd met ze gehad. Er was een chocolade festival (echt iets voor Isabelle) en een Fancy Fair. Dit laatste was erg vermoeiend omdat het mijlen lang was. Wel erg gezellig. Ook de Safari Tu (Scott, Jen, Matthew (9) en Anna(11)), eerder ontmoet in de rij bij het Aquarium, ging mee. De kinderen vonden het prachtig. De jongens liepen bij de jongens en de meiden bij de meiden. Zelfs de volwassenen hadden zich keurig naar sexe gerangschikt. Blijkbaar had Isabelle duidelijk behoefte aan Girl Talk.

De dagen daarna hebben we ook gespeeld met Shaka (JC, Isabelle, Mila (3) en Alexe (6)). Allemaal erg gezellig zowel voor de ouders als voor de kinderen. De ankerplaats lag wel erg vol. Op een gegeven moment lagen er wel 9 boten in een gebied ter grootte van drie tennisbanen.

Inmiddels liggen we er met slechts 3. Een prachtige houten 60-er ketch uit Miami met een “old Salty” aan boord en tot ons grote genoegen de Catacaos die speciaal voor ons de rivier is opgevaren. Het was een fijn weerzien. Wij hebben daarom ons geplande vertrek een dag uitgesteld om even meer te genieten van elkaar gezelschap. Lucas (2,5) is wel wat te klein voor Katie om uitgebreid mee te spelen maar trampoline springen op de Catachaos (catamaran) dat kunnen ze allebei prima. Dus het weerzien is speciaal voor de volwassenen. Grappig hoe je zomaar klikt. Uiteindelijk hebben we elkaar in Washington maar een paar dagen meegemaakt.

Vandaag gaan we varen naar Annapolis voor de jaarlijkse Annapolis Sail Boat Show. Daar zal het wel erg druk zijn. Hopelijk vinden we een goede ankerplaats. We hebben iets op de kaart uitgezocht dat ver in een kreekje ligt, daar zal het wel iets rustiger zijn. De andere familieboten hebben onze idee overgenomen en zijn al vooruit gegaan. Ik hoop dat ze een plekje voor ons overgehouden hebben.