St Lucia: Kerst in de Tropen!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 28 Dec 2008 12:57

We hebben een beetje vreemde kerst gehad maar dat was natuurlijk te verwachten. Niemand was echt in een kerst stemming. Alle boten waren nog vol van de Atlantische overtocht en de zojuist afgeronde ARC feesten. De temperatuur werkt natuurlijk ook niet mee, het is hier gemiddeld zo’n 30 graden en ’s avonds koelt het niet verder af dan 25 graden. Slapen doen we dan ook zonder lakens of dekens.

 

Kerst hebben we gevierd in een resort. Met zo’n 40 man waarvan de helft kind was, hebben we het gevierd met een brunch aan het zwembad. Dat was erg gezellig. Bijna 80 % van de kinderen waren Nederlands dus voor Alec en Katie een waar feest.

 

Terwijl de ouders aan de cocktails (zoals een Funcky Monkey of een Painkiller) zaten, waren de kinderen niet uit het zwembad te slaan. Pas toen het donker werd, was het feest ten einde en gingen we met de dinghies terug naar de boten.

 

Het eiland hebben we aardig verkend met twee toerritten. De laatste was naar een botanische tuin op de Oost kust van het eiland waarvan we een aantal aardige foto’s hebben toegevoegd.

 

Ook de kerstman was onze boot niet vergeten. Alec heeft een grote doos met Lego gekregen en Katie een tasje met een hondje en een poesje (nou ja, eigenlijk twee poesjes maar Katie heeft er één in een hondje gedoopt). Gezamenlijk hebben ze een mooi tekenbord kregen. Diezelfde dag hadden we Evan, Dante, Lars en Jort in de boot om met Alec de mooiste lego vliegtuigen te maken. De straaljager van Alec moest natuurlijk winnen. Lieve Lars (9 jaar) regelde wel even dat Alec de allersterkste was. Dit tot groot verdriet van Evan die dat ook wilde. Maar Evan mocht de volgende morgen het sterkste vliegtuig zijn. Dus hadden we gezellig de volgende dag ook weer een boot vol kinderen.

 

Zo gaat het de hele dag door. Onze kinderen zijn of op de Wanderer, Saeftinghe, Samba, Seraphim, Nutmeg, Ohana of bij ons aan boord. We hebben de hele dag de Marifoon aan en als de kinderen zich weer eens verplaatsen naar een andere boot, dan laat je elkaar dat even weten via de Marifoon. Zelfs Katie gaat spelen op de andere boten. Wel brengen we de kleinste kindjes nog even bij elkaar langs. Ze lijken wel zigeuners. Maar niet alleen de kinderen genieten hiervan, wij ook. Zo had ik me het leven aan boord met kinderen altijd voorgesteld.

 

Helaas komt er een eind aan dit gezellige samen zijn. Iedereen krijgt weer de kriebels om verder te varen. Er is ook zoveel te zien en ontdekken. Veel van de boten gaan eerst naar beneden richting St. Vincent en Bequia en dus moesten de kinderen afscheid van elkaar nemen. Maar we hebben afgesproken elkaar weer te ontmoeten in St. Maarten voor de Heineken Regatta 5 maart a.s. Dus zien we elkaar binnenkort weer en dat maakte het afscheid minder moeilijk! Overmorgen gaan wij verder. Wij gaan niet naar beneden, maar naar Martinique. Zodat we makkelijk over kunnen steken naar Barbados, waar we ons Visum voor de US gaan halen.

 

Onze volgende stop: Fort de France, Martinique. We zullen ons weer in Europa wanen. We zijn benieuwd. Het flottielje dat naar de Verenigde Staten gaat in de zomer is flink uitgebreid. Ohana (GER) en Saefthinge (NL) gaan nu ook mee. De Seraphim (UK) en SeaWalk gaan dus niet alleen. Veel boten overwegen het. Venezuela is niet meer veilig en de dollar gaat de goede kant op, althans voor de Euro boten. UK boten betalen een hoge tol met de Pond onder de Euro.

Kerstversieringen maken op SeaWalk, een groot succes maar ik moest wel het teak dek fiks schoonmaken

De kinderen onderhandelen over de prijs van de bananen. Fruit hoef je niet meer in de winkel te halen, het komt zo naar je toe.

 

 

Kerst brunch, dit is slechts 1 van de 3 tafels.

 

Na het eten was het goed vertoeven in de bar.

 

De Botanische tuin had een lange Jungle Trail waar je heerlijk met de kinderen kon gaan ontdekken. Deze kleine salamander was een leuke bezienswaardigheid. Later hebben we een boom kikkertje en een grote boomsalamander gezien.

 

Ondanks dat het niet het bloemen seizoen was, stonden er toch prachtige bloemen in de tuin. Een mooi voorbeeld is deze schitterende orchidee.

 

De Botanische tuin was vroeger een Suikerriet plantage. Tegenwoordig zijn bananen het belangrijkste export product van St Lucia en overal zie je deze plantages. De blauwe zakken zorgen ervoor dat de bananen niet door de ratten en ander ongedierte worden opgegeten.

 

 

Busje komt zo, busje komt zo, busje komt zo!

 

De Atlantische kust van St Lucia, vanaf die kant zijn we gekomen!

 

Heerlijk lokaal eten, in dit geval knoflook kip. Totale kosten voor 4  personen met 6 drankjes: 12 euro