Atlantische Oceaan: de derde dag

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 2 Oct 2008 12:17

 

De dag begon goed, de wc was kapot. Zoiets merk je natuurlijk alleen als je daar een grote boodschap in deponeert. Gedurende 2,5 uur rol ik in heerlijke geuren en kleuren in de kleine ruimte om de elektrische wc geheel te demonteren en met epoxy te repareren. Als je daar niet zeeziek van wordt, waar dan wel van. Ondanks het douchen en herhaaldelijk handen wassen blijft de geur toch lang hangen.

 

De dag is vergelijkbaar met gisteren. Wel hebben we ’s nachts een nood uitwijk moeten doen omdat we bijna een aanvaring hadden. Die tankers houden dus geen wacht. Reageren niet op de AIS, op de DSC of oproepen op de marifoon. Crimineel. We blijven voorzichtig en houden goed wacht.

 

We zijn voorbij de helft en hebben ongeveer 350 mijl gezeild. De vermoeidheid valt me mee, ons wachtsysteem en slaapsysteem werkt goed. Belle neemt vaak de eerste wacht van 10 tot 1 uur. Daarna neem ik het over tot 5 uur en daarna gaat Belle weer op wacht. ’s Middags slaapt Belle bij.

 

Door de zorg van de boot is de aandacht voor de kids duidelijk minder. Wel heeft Belle vandaag school gedaan. De stemming is wonderbaarlijk goed en we zijn eigenlijk niet kortaf naar elkaar. We zijn en blijven een goed team. Toch denk ik dat een extra persoon de druk op de rest prettig verminderd.