Williamsburg, VA: Geboorte van een republiek!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 3 Jul 2009 00:31

Vandaag zijn we met de bus naar Williamsburg gegaan. We waren natuurlijk wat laat, de laatste bus terug naar Yorktown ging al om half vier en dus hadden we maar 3 uurtjes in het Historische Hart. Jammer, want er was veel te veel om te bekijken.

In eerste instantie vond ik het wat tegenvallen. We mochten 90$ afrekenen. Dat viel tegen, Yorktown was grotendeels gratis. De prijs op het internet was veel lager. Nou ja, toch maar doen. Ik had in de stad wat meer show verwacht. Amerikanen houden van show. Niet dus. Het enige wat ze geregeld hadden, was alle medewerkers in kostuum gestoken. Natuurlijk deden ze net alsof ze nog in 1671 leefde, maar het was er eigenlijk nogal doods. Logisch ergens aangezien iedereen daar ruim 400 jaar is.

Voor de kinderen hadden ze niet veel geregeld. Dat zou je wel verwachten. Historie zou vooral gericht moeten zijn op de jeugd en dat moet je dan wel een  beetje inkleden. Niet dus. Er was wel een georganiseerde rondtocht voor kinderen maar dat was alleen om 9:15 en 10:15 (o ja, en je mocht ook nog even 40$ extra afgeven). Maf, alsof gezinnen met kinderen zo vroeg ergens kunnen zijn. Nou, wij in ieder geval niet.

Nu was het toch wel leuk om al die historische huizen te zien. Er reden mooie koetsen en paarden met wagens rond. We hebben een ouderwetse boederij bezocht en een moestuin bekeken, waar de boer zelf in de keuken stond zijn eten te bereiden. Kinderen mochten helpen het eten (bijvoorbeeld worteltjes en peterselie) uit de moestuin te halen en de moestuin bewateren.  Op het erf waren er kinderspelen zoals hoepelen en kegelen, wat Alec meteen moest proberen. Ook waren er winkeltjes waar ze boeken bonden, pruiken, schoenen en juwelen maakten. En we zijn naar een rechtbank gegaan, van recht spreken was niet echt sprake, de Engelse koning was nog de baas en die was niet echt onpartijdig. Grappig was het wel. Je mag natuurlijk wel verwachten dat de Amerikanen de Engelsen een spreekwoordelijke veeg uit de pan geven.

Het leukste was nog wel het granaat werpen. Alec wist zowaar de granaat in de emmer te werpen. Erg goed. Verder was het wapen magazijn erg indrukwekkend. De drie uur waren zo om en toen moesten we alweer in de bus terug naar Yorktown. We hadden veel meer tijd nodig om alles te kunnen bekijken maar dat zat er niet in. Ach, we hebben morgen nog het Victory Center van Yorktown op het programma staan, wat ook een levend museum is. Deze is aanzienlijk goedkoper, (dat hebben we toch maar even gecheckt J ) dus we zijn benieuwd.

Williamsburg 018Williamsburg 015Williamsburg 014Williamsburg 012Williamsburg 005Williamsburg 002