Camarinas: eindelijk

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 13 Sep 2007 22:12

13-9-7

Nou, we hebben er 400 mijl voor moeten omvaren, maar we zijn eindelijk in Camarinas. De haven is erg klein , maar heeft wel alles wat je nodig hebt: speeltuin, wasserette en supermarktje.

 

De overtocht was een aardige bonus. We dachten 15-20 knopen wind te krijgen en een 2 meter swell. Nou, we kregen geen wind. De swell was niet boven de meter maar zonder wind loop je dan toch aardig te rollen. Het ging wel lekker snel, gemiddeld 7 knopen op de motor, 56 ZM, dus we waren er om 3 uur ’s middags.  De ochtend was er koud, maar in Camarinas moest snel de Bimini en de hoes boven de slaapplaatsen van de kinderen om de warmte er buiten te laten.

 

Onderweg heb ik de hardheid van de giek getest met mijn hoofd. Gelukkig ging de giek niet kapot. Dat kan ik niet zeggen van mijn hoofd want het bloed stroomde er uit. Isabelle kon haar zo geliefde medicijnenkit weer eens te voorschijn toveren. Het hoefde niet gehecht te worden en heb ik weinig last van. De volgende keer moet ik sneller bukken J

 

Santiago was erg leuk, in een volgende posting komt wel een kleine foto impressie. De bussen zijn erg efficiënt in Spanje en erg goedkoop. 30 euro brengt je met 2 volwassen en 2 kinderen heen en terug, afstand is ongeveer Laren-Rotterdam, probeer dat maar eens in het openbaar vervoer in Nederland .

 

In Santiago draait alles om de rustplaats van Apostel Jacob. En dat is mega-groot(s). Erg indrukwekkend is de katedraal en zijn directe omgeving. Veel leuk is het wandelen door de oude wijken, we zijn we van het busstation naar het centrum gewandeld, zo’n drie kwartier. Heerlijk door die oude wijken. Isabelle moest natuurlijk ook even bij de oude markt langs. Helaas was die aan het sluiten dus hebben we veel lege stalletjes gezien. Maar het gaf wel een aardige impressie.

 

We liggen in de marina van Camarinas omdat het morgen weer gaat waaien en we geen zin hebben om met 25 knopen voor anker te liggen met de kinderen. Zondag lijkt er een optie te zijn om Kaap Finisterre te ronden, dus dan schieten we naar het zuiden. Waarheen is nog een verrassing voor ons. We moeten nog maar eens de pilot boeken induiken want verder dan Finisterre hebben we nog niet nagedacht.

 

Finisterre is dan wel niet het einde van de wereld, maar wel het einde van onze planning. Kaap Finiplan moeten we het maar noemen.