Annapolis: US Naval Acadamy

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 29 Jul 2009 13:14

Annapolis is een heel erg leuke stad, voor Amerikaanse begrippen erg oud. Het heeft mooie gebouwen die van baksteen zijn gemaakt. De Naval Acadamy is gigantisch groot en erg mooi van architectuur. Het heeft een beetje Italiaanse uitstraling.

Annapolis wordt ook wel de Zeil hoofdstad van Amerika genoemd. De belangrijkste rivier, Spa Creek, is erg druk. Niet alleen met Marina’s maar ook met Moorings. De ankerplaatsen zijn beperkt en de grond schijnt slecht te zijn.

Er is echter een kreekje met een achterdeurtje, Weems Creek. De ankergrond is daar erg goed en het is rondom beschermd. Met een wandeling van 15 minuten kom je bij een bushalte waar je op een gratis Trolley kan stappen naar het centrum van Annapolis. Dat spreekt ons wel aan.

Er zijn best wat boten in  Weems Creek maar we vinden een klein gaatje tussen een paar andere boten. Er liggen hier Hurricane moorings van de Navy, die geleend mogen worden bij afwezigheid van een hurricane. Jammer genoeg zijn ze allen bezet, dus gooien we het anker er maar weer in. Ankeren is duidelijk iets wat je met ervaring steeds beter doet en Isabelle weet de boot precies op de juiste plek te manouvreren om een veilige zwaai cirkel te creëren.

We duiken Annapolis in en vinden eindelijk onze Waterway Pilot Northern waarin de gegevens van New York en omgeving in staan. Vlakbij is een prachtige speeltuin waar Alec en Katie met lokale kinderen uren spelen. Het is vooral leuk om Alec te zien kletsen met de moeders van kleine babies. Ik sta er nog altijd van versteld hoe goed Alec zijn waterval van woorden in het Engels kan overbrengen aan ieder die wil luisteren. Hij heeft een prachtige fantasie .

Katie heeft haar eigen vriendinnen gevonden en in ganzepas lopen ze door alle speeltoestellen. Als de meiden naar huis gaan, is Katie ontroostbaar. Nou ja, een ijsje doet wonderen. Inmiddels is het 4 uur en gaan wij ook op huis aan.

De volgende dag zijn we wat langzaam op de boot. We wilden eigenlijk wel wat doen maar Isabelle en ik kletsen de ochtend weg met plannen voor de toekomst. We weten nog steeds niet wat we willen gaan doen na het cruisen. Maar we weten we wat we niet willen, dat is al wat.

Er wordt een flinke wind voorspelt voor de namiddag en omdat we zo langzaam waren, worden we overvallen door regen. Dat wordt dus een dagje aan boord. Het lekkere van regen is dat de temperatuur daardoor lekker afkoelt, relatief dan want het is dan nog steeds 31 graden met 61 % vochtigheid.

Dat wordt dus knutselen, koekjes bakken en Lego bouwen met Alec & Katie. Geen slechte dagindeling, al zeg ik het zelf ....