Miami: Centebakkie

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 13 Jan 2010 19:57

Miami; Alligator Farm 010

Vanuit een bitterkoud Miami wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar. Vanuit onze positie kunnen we niet echt zeggen dat we hopen dat 2010 beter wordt dan 2009 want afgelopen jaar was werkelijk een topjaar. Maar voor velen was 2009 niet geweldig en wij hopen dat 2010 brengt wat iedereen wenst. Voor ons wordt het een jaar van tegenstellingen. Het eerste deel verblijven we nog in de Bahamas en Cuba ondanks de kou dankzij El Niñ0. Maar het tweede deel is in het teken van thuis komen. Inderdaad, thuis komen. Nooit gedacht dat ik Nederland als thuis beschouw. Maar... het is er niet slechter dan ergens anders. Alleen natter en kouder. Mhhh. Wellicht dat we toch maar niet terug komen :>).

 Miami; Alligator Farm 032

Netje in de rij in afwachting van een stukkie kip

Miami; Alligator Farm 025

Gisteren zijn we naar een alligator boerderij gegaan met de kids en Isabelle’s mam. Wat een feest. We hebben een echte Crocodile Dundee ontmoet die met Alligators worstelt, we hebben een baby gator vastgehouden (brrr, dat voelde echt koud aan) en we zijn met een Air Boat (een platte bak met een grote motor achterop dat een luchtpropeller aandrijft) de Everglades ingegaan.

Miami; Alligator Farm 018Miami; Alligator Farm 017

Die Air Boat ging superhard en kan op een dubbeltje (dime?) draaien. Fantastisch, het leek wel een rollercoaster. Natuurlijk hadden we de kids even achter gelaten bij Mam want het lawaai was niet te harden. Gelukkig hadden we beiden oorbeschermers op. Ongelofelijk genoeg zagen we in 15 minuten zeker 5 wilde Alligators. Daar wil je dus echt niet zwemmen. Miami; Alligator Farm 019

Aan het eind van de dag hebben we lekker gefrituurde Alligator Staart gegeten. Lekker hoor. Met Cajun saus is het goed het hebben. Isabelle kon niet geloven dat het echt Alligator was en ging het controleren bij Crocodile Dundee. Ja, hoor. Het was echt waar. Miami; Alligator Farm 033

Het weer is slecht en goed. De zon schijnt en er is een lekker windje. Helaas komt de wind uit het Noorden en is hij bitterkoud. In de rest van Florida vriest het. Gelukkig is het in Miami niet zo koud, hier is het’s nachts slechts 3 graden. Overdag is het lekker als je uit de wind blijft. Maar warmer dan 15 graden wordt het niet, fleece jassen aan dus. Niets vergeleken met Nederland waar blijkbaar in Flevoland 25 centimeter sneeuw ligt.

De komende week blijft het Noordenwind en gaan we dus niet naar de Bahamas. We hebben besloten om de verjaardag van Katie iets vroeger te vieren zodat Mam en Martijn er ook bij kunnen zijn. De verjaardag wordt dus gevierd op Zondag a.s..

Miami; Alligator Farm 012