Rivier Ayamonte: op de grens van portugal en spanje

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 14 Nov 2007 20:56

 

 

Plannen zijn niet geschreven in steen en zeker niet aan boord van SeaWalk. We wilden eerst naar Isla Canela. We waren niet zeker van de ankerplaats, ondiep en veel vissers. De Nocturne wilde er niet ankeren en koos voor de rivier. We waren op tijd voor de kentering want in de rivier staat gemakkelijk 7 knopen stroom. Maar wij wilden Ayamonte wel zien en wat boodschappen doen.

 

De marina van Ayamonte was vol en we konden alleen in een box van 18 meter en moesten voor 16 meter betalen. Daar hadden we geen zin in.  Zelfs niet in laagseizoen. Dus zijn we meegegaan naar de rivier.

 

Daartoe moesten we eerst onder een vaste brug door, bij hoog water zou er 21 meter moeten zijn. Op mijn kaarten stond 18 meter. Met 1 knoop kropen we er onderdoor. Ruim gehaald, we zijn 18,5 meter hoog. De pilot was correct, de kaart dus niet. Wel spannend.

 

Inmiddels was het al donker aan het worden en moesten we snel een ankerplaats vinden, twee bochten verder hebben de boten in de rivier geankerd. Fantastisch, op de speakers Miles Davis “Around Midnight”. Op de achtergrond koeiebellen en krekels en verder niets dan het kabbelen van de rivier. Dit is toch wel heel bijzonder.

 

De weergoden blijven ons gunstig gezind, het blijft warm, zeker als je uit de wind zit. Het blijft genieten.