Albufeira: appartement

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 1 Nov 2007 10:39

1-11-07 Albufeira: appartement

 

Een paar dagen geleden hebben we een auto gehuurd. Terwijl we richting Faro rijden om Isabelle’s mam op te halen, bedenk ik dat het 5 maanden geleden is dat we zo snel gingen. De airco staat aan en we rijden rustig 120 kpu. Met de boot doen we over dit tochtje 4-5 uur, in de auto in 30 minuten. Wat een gemak.

 

Mam was zwaar beladen met alle spullen van Nederland. Twee grote koffers vol. DVD’s, snoep, cadeaus en de nieuwe wifi adapter. Het raam en de grote antenne liggen nog in NL, dat was echt te veel van het goede. In het appartement aangekomen, begon het grote uitpakken. De kinderen waren door het dolle. De cadeaus vielen in goede aarde.

 

Alec kreeg een grote Bliksem McQueen auto met bijbehoren en die hebben we 2 dagen niet meer gehoord. Katie heeft alle knuffels van Winnie de Poeh gekregen. En natuurlijk alle DVD van Dora van de afgelopen 6 maanden, inclusief Dora rugzak. Katie wilde hem niet meer af doen. Ze viel bijna achterover, maar de rugzak moest om.

 

Het appartement is geweldig, zwembad, grote keuken met wasmachine, 100 meter van de marina. Fantastisch. Na een zielig verhaal en een invalide kaart mocht de auto zelfs voor de deur staan. Gemak dient de mens. Ik begon een vreemd gevoel te krijgen. Alsof ik weer in een huis ging wonen. Gelukkig gingen we ’s avonds weer lekker naar huis. De marina is prima, goed beveiligd en lekker uit de wind. Vandaag stond er 20 knopen en we merkten er niets van. Zelfs geen golfslag.

 

Eergisteren zijn we naar Zoo Marina gegaan met de auto. Het lijkt erg veel op het Dolfinarium. De kwaliteit was erg goed en de shows met dolfijnen en zeeleeuwen erg leuk. Ze hadden ook een klein pretpark tot grote vreugde van Alec en Katie. Gisteren zijn we in het oude centrum gewandeld, nou ja, oude centrum. Een paar straten met niets anders dan restaurants en bars afgewisseld met enkele souvenir winkels. Brrr. Daar hoeven we niet naar terug.

 

We hebben de auto ook gebruikt om in te slaan. Er was een groot winkelcentrum Algarve Shopping. En daar hebben we de boot mee bevoorraad. Er was zelfs een Makro. We hebben nu een elektrische kookplaat, elektra is gratis in de marina’s en we besparen nu veel gas. De Nocturne vertrekt binnenkort naar de Carieb dus heb ik ze met de auto gebracht om ook in te slaan. We beginnen op toeristen te lijken.

 

Isabelle is nu met de kinderen en haar mam naar Lagos om Paprika Chips in te slaan en te winkelen. Ik ben daarom maar aan het klussen geslagen en heb de mast geïnspecteerd en bovenin wat kleine reparaties gedaan, enkele stootkussen rondom de “spreaders” waren los en moesten worden vast gezet.

 

Inmiddels ben ik al mijn zonnebrillen kwijt. Één is het water gevallen, de ander was gebroken toen ik die uit zijn brillenkoker haalde. Nu heb ik maar een bril gekocht voor 5 euro.