Lagos: vakantie

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 17 Oct 2007 09:33

 

 

De afgelopen dagen heb ik het blog verwaarloosd. Er is namelijk niet zo veel te melden. Iedere dag was super. Lekker warm, maar je merkt dat het nu wel snel donker wordt. Gisteren hebben we voor het eerst met het licht in de kuip aan gedineerd, en dat was om 19:15h.

 

We zijn vooral veel naar het zwembad geweest. Eigenlijk moeten we daar 16 euro per persoon voor betalen, maar dat hebben we mooi niet gedaan. De meeste cruisers gingen daarom niet naar het zwembad, maar wij wel. Als ze geld vragen, spelen we wel de domme tourist. Niemand heeft ons ooit iets gevraagd, gewoon doen alsof je bij de Club hoort.

 

Alec en Katie hebben genoten. Gisteren heeft Alec geheel zelfstandig gezwommen naar het eiland in het zwembad. Geen pappa erbij, die lag op een stretcher. Ook Katie gaat nu zelfstandig in het bad en zwemt (nou ja, doggie style) rond en komt er ook weer zelf uit. Erg makkelijk. Wel moeten we blijven opletten.

 

De bootschappen zijn ook bijgevuld. Er is een Nederlandse supermarkt in Lagos, dus hebben we oude kaas, ontbijtkoek, schelvislever, speculaas en PAPRIKA chips. Die zijn namelijk nergens te krijgen. Alleen rookworst ontbreekt nog. De intermarché is boven op een heuvel, maar die heeft wel de luiers die we nodig hebben. Dus ben ik met Katie op de fiets naar de intermarché gegaan.

 

Soms is de weg zo steil dat je alleen lopend naar boven kan.  De terugweg moet je dan vol in de remmen. Volgeladen als een Balinees op een scooter heuvel af is een bijzondere ervaring. De supermarkt in de buurt is prima voor verse dingen en wijn. Wijn in kartonnen van 5 liter voor 4,99 is een prima cruisers drank. 7 kartonnen en een de-humidifier van 20 kilo op de fiets is alleen voorbehouden aan Nederlanders, de Engelsen liggen in een deuk.

 

We vliegen de ARC vlag voor het eerst. ARC deelnemers krijgen 10 % korting. Dat laten we ons niet ontnemen. Wel grappig, iedereen die langs loopt, vraagt geïnteresseerd: “Going with the ARC?”. Tjsa, wat zeg je dan. We moeten de schijn een beetje ophouden om onze korting niet te verliezen.

 

Zoals eerder gemeld is het hier heerlijk warm. Gemiddels ligt de temperatuur rond de 25 graden. Ook ’s nachts is het lekker warm, we liggen regelmatig boven de dekbedden. ALec speelt veel met Nederlandse kinderen die hier op vakantie zijn. Kortom, we vermaken ons wel.

 

Vandaag gaan we verder. Op naar Portimao, daar liggen de Balchis en de Kiara voor anker. Het wordt tijd dat wij ook weer eens voor anker gaat. Het budget gaat hard. Vakantieresort Lagos is voorbij.

 

Eind oktober komt Isabelle’s mam naar Portugal, dus dan liggen we in Albufeira tot 8 november. Daarna wordt het te laat om nog naar Malaga te varen, dus proberen we in Andalusie nog wat te vinden. Waarschijnlijk wordt het Ayamonte