Bourgenay: dit is genieten

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 28 Aug 2007 20:02

Heerlijk. Bourgenay is leuk. Vooral het feit dat het prachtig weer is, inmiddels een stevig windje, maar nog steeds bloedwarm. We kunnen (en gaan dus ook) naar het zwembad, er is een kinderspeeltuin, verderop zijn vele campings met bijbehorende faciliteiten. Super gewoon, alsof je op vakantie bent.

 

Vandaag een fikse tocht op de fiets gemaakt met Alec. 10 kilometer door geaccidenteerd terrein in de hitte. Heen was het vooral tegenwind en heuvelop. Sommige delen heb ik zelfs moeten lopen, zo steil was het. Uiteindelijk kwam ik in een heel klein dorpje met een Tankstation, een supermarkt en een “pharmacie”. En die laatste was de reden van mijn inspanningen.

 

Katie heeft namelijk sinds vijf dagen een blaar-achtig wondje op haar bil. Prachtig rond (net als haar billen trouwens, baby billen zijn het allermooist), maar toch lelijk. Langzaam werd dat plekje groter en dreigde naar haar anus te verplaatsen. Vanmorgen heb ik de dokter laten komen om er naar te kijken. Wij vermoeden namelijk een infectie (schimmel of bacterie). Het bleek inderdaad een bacteriële infectie te zijn. Nu heeft Isabelle allerlei soorten antibiotica in huis, maar blijkbaar niet voor huidaandoeningen. Nu dus wel, ik heb maar meteen een dubbele doses genomen.

 

 

De reis terug was trouwens wel leuk, heuvel af, wind mee en lekker bramen snoepen langs de kant met Alec. Als afsluiter nog even een ijsje en daarna lekker op de boot uitpuffen (i.e. drie kussen in de lengte en lekker ½ uurtje pitten).

 

Gister heeft Alec een sprong gemaakt in het leren zwemmen.  De coördinatie armen benen heeft hij ontdekt en wil nu alleen nog maar zonder bandjes zwemmen. Het zwembad kent vier bassins en 1 ervan is precies diep genoeg dat hij net kan staan. En in dat bad zwemt hij steeds naar mij toe en terug. Proestend komt hij soms weer boven na een gemiste slag en hij vind het LEUK!

 

Nog een paar weken van dit soort dagen en hij kan zwemmen. Dat is een heerlijke gedachte want dan kan hij zonder vest over de steiger en zo. Veel makkelijker. Maar daarvoor moet ons vertrouwen in zijn kunsten nog wel even wat verbeteren.

 

De vertrekdatum staat momenteel op aanstaande vrijdag, de bestemming staat nog niet helemaal vast, Isabelle wil meteen zo ver mogelijk en wil best 2 nachten doorhalen. De Baai lijkt vriendelijk op de kaarten van vrijdag en de dagen daarna. We zien wel.

 

Ondertussen vermaken wij ons uitstekend.