Nassau: Hollands zomerweer

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 19 May 2010 13:38

Nou, het is Hollands zomerweer want het regent pijpestelen. Dankzij de weersvoorspelling van Chris Parker, de beroemde meteoroloog, hebben we besloten om vandaag naar Nassau te varen. De komende dagen is het weer erg onstabiel en is er kans op onweer en windstoten. Regen is gegarandeerd!

We houden het droog tot het laatste uur. Dan barst de regen los. Al snel zijn we drijfnat. We turen naar het water op zoek naar aanwijzingen. Met volle zon zijn de koraalkoppen pikzwart in het heldere blauwe water en daardoor gemakkelijk te omzeilen. In de volle regen is het niet zo duidelijk. Een schaduw in het water, dat is het enige wat je ziet.

Gelukkig hebben we deze route al vier keer gedaan. We volgen onze oude track. Zonder problemen maar enigszins onderkoeld (ook wel eens lekker) gooien we de ankers (Bahamian Mooring, één anker voor en één anker achter) erin. De Fransman voor ons komt bij het draaien van de tij akelig dichtbij. Ik verleng het tweede anker een beetje om comfortabel te slapen.

We zijn weer in Nassau. Vies water, view weer en veel boten. De Exuma’s, ons paradijs, hebben we definitief achter ons gelaten. Een hoofdstuk wordt afgesloten. Nederland komt nu wel heel dichtbij.

Volgende week dinsdag verwachten we onze drie dagen durende run naar Amerika te maken. En dan...