Hawksbill Cay: reunie met Stolen Hour

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 9 May 2010 15:09

’s Morgens roepen we Stolen Hour op de VHF op om te kijken waar ze zijn. Ze zouden in de buurt moeten zijn. Op 16 horen we niets maar Chasseur vertelt ons dat Stolen Hour op 72 uitluistert. Daar krijgen we direct contact. Ze liggen 20 mijl verder in Hawksbill Cay. Omdat we gisteren al het aquarium hebben gedaan, gaan we anker op en varen we naar Stolen Hour.

Het weerzien is super. We doen een lange hike over het eiland. Een uurtje in de hike gaan we met zijn allen zwemmen. Het heeft al dagen niet gewaaid en de zon schijnt hard. Het water in de baai is een heerlijke bad temperatuur. Niet echt geschikt om af te koelen maar oh wat lekker om in te zwemmen. We doen een kilometertje in het water, dit is onze eerste hike door het water. Alec en Katie zwemmen met mij mee.

Hawksbill Cay 025Hawksbill Cay 019

Isabelle heeft haar voet gisteren lelijk bezeert aan een scherpe rots en heeft veel pijn tijdens het lopen. Het is niet iets om echt zorgen te maken, maar het met blote voeten is het erg vervelend. Vanwege haar voet haakt Isabelle halverwege af. Katie kan de hike ook niet aan en ik breng haar terug bij Isabelle. Snel haal ik de anderen in, ik kan Alec tenslotte niet te lang uit het oog verliezen.

Na de hike is het al 6 uur en we gaan terug naar Seawalk. Alec wil naar Seawalk zwemmen. Dus duiken Alec en ik halverwege in het water om naar de boot terug te zwemmen. Samen duiken we even naar het anker dat op 2,5 meter diepte ligt. Alec komt bijna bij de bodem. Heel goed.

’s Avonds zijn we uitgenodigd op Chasseur waar ook Stolen Hour en Ohana aanwezig zijn. Iedereen neemt wat te eten mee. Het proviand bij iedereen een boord neemt verder af en door samen te eten, verhoog je de variatie. Het wordt erg gezellig.

Little San Salvador 079