Little San Salvador - Half Moon Bay: Cruise Ships & cruisers

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 6 May 2010 00:30

Little San Salvador is een idyllisch eiland zo uit de boeken van Robinson Crusoe. Helaas is het gekocht door de grote Cruise Ship operator Holland-Amerika lijn, die daar een dagresort heeft gebouwd. Overdag komen de Cruiseschepen hun gasten uitladen om ’s avonds weer ergens anders naartoe te varen. Cruisers zijn niet echt welkom maar de zee is vrij en in de ankerplaats kun je niet geweigerd worden. Het eiland belooft veel moois zowel boven als onderwater en is een mooie tussenstop. Dus gaan we lekker toch.

We varen met de motor naar Little San Salvador want de wind is weg. Nu moest ik toch de accu’s laden dus maken we van de nood maar een deugd. De ankerplaats is prachtig. Een perfect halve maan van schitterend wit zand met blauw water.

Cat Island 100

Rack’m and Stack’m

We ankeren en gaan even  ontspannen. Het is midden op de dag en tijd om uit de zon te blijven. De zomerse warmte is toegeslagen. Om drie uur varen we naar een afgelegen strandje en daar gaan de meiden het strand afzoeken naar schelpen en zo. De mannen gaan weer speervissen inclusief Alec. Hij heeft de smaak te pakken. Dit keer is er geen ondiep water. We vinden een prachtig wrak met heel veel vis. Ik zie zelfs een grote Nassau Grouper. Maar die is slim en zodra we in het water zakken, duikt hij weg on het wrak. Daar ga ik dus niet in zonder flessenlucht.

We zwemmen rond het wrak en bewonderen de vissen. Meerdere malen probeer ik een schot maar steeds mis ik. Één keer schiet ik mijn speer onder het wrak en kan ik hem niet meer vinden. Ik heb geen handschoenen en raak liever niets aan. Na vijf lange duiken zie ik iets glinsteren: de speer! Het kost nog drie duiken en een lange arm in een donker gat alvorens ik de speer weer terug heb. Dat doen we niet weer.

We besluiten om naar het buitenrif te varen. Dat belooft veel maar als we uiteindelijk in het water liggen, merken we hoe sterk de stroming is. We besluiten om hier geen kans te wagen, zeker nu we Alec erbij hebben. Morgenochtend gaan we het opnieuw proberen, zonder Alec. ’s Middags mag hij na school in de ondieptes spelen met de speer.

’s Avonds maakt Isabelle Patat met Saté Gehaktballetjes. Wat een heerlijk leven!

Cat Island 098

Zonsondergang op Little San Salvador