Warderick Wells: Vrijwilliger, ik?

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 8 Mar 2010 15:23

Het Exuma Land and Sea Park is afhankelijk van vrijwilligerswerk. Over het algemeen hebben ze een vaste groep van gepensioeneerde cruisers die ieder jaar een weekje komen werken. Het park is zo mooi dat we het eigenlijk helemaal geen straf vinden om iets langer te blijven. Maar dan moet ik wel wat te doen hebben. De kinderen hebben een flink deel van de dag school en dan loop ik mij eigenlijk te vervelen. Klussen aan de boot gaat dan niet want dat is te ingrijpend.

Dus heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. En dat heb ik geweten. Het was een week vol spannende activiteiten: een speedboat ritje door het park om vuilnis te ruimen, het verslepen van een woonboot die daarna ook nog opgeknapt moest worden, het redden van dezelfde woonboot die door de harde wind water maakte, aansluiten van propaan, het verzinken van moorings met grote waterspuiten, het repareren van een generator, het lakken van meubilair. En dat is dus nog maar de eerste week.

De crew van Exuma Park bestaat uit Andrew (park manager), Henri (Park Warden) en Chris (Park Ranger). Daarnaast verblijft er een vaste groep militairen onder leiding van PO (afko voor Petty Officer). Die militairen zijn echt wel nodig. In eerste instantie om stropen tegen te gaan maar daarnaast vooral om drug runners te pakken voor ze in internationale wateren verdwijnen. Exuma Park ligt namelijk heel erg centraal.

Vorige maand hebben ze zelfs een boot vol Haitiaanse vluchtlingen onderschept die helaas terug moesten naar Haïti. De Bahamas hebben 300.000 inwoners en kunnen nu al moeilijk voor zichzelf zorgen. De sluizen open zetten voor Haïti is geen optie. Maar het is wel hardverscheurend om zo’n groep terug te moeten sturen. De boot was niet meer zeewaardig en is in brand gestoken.

IMG_1958

Foto gemaakt door Park Ranger Chris

Het leven in Warderick Wells blijft heerlijk. Het weer is heerlijk maar soms een beetje winderig. Veel boten blijven lang liggen om de weerfronten te doorstaan die met grote regelmaat overdenderen. Soms gaat dat gepaard met veel regen zoals gisterochtend.

warderick wells 037

Maar meestal is het lekker zomers. Isabelle is gedwongen om haar kookkunsten uit te breiden met brood maken. Al ons gekochte brood is al weken op en nu moet Isabelle vanuit bloem nieuwe creaties toveren. Vanmorgen had ze prachtige croissants gemaakt die smaakte alsof ze zo uit een Bakkerij in de Provence kwamen. Mjammie. Onnodig om te zeggen dat ze kort leven beschoren waren.

warderick wells 041

De kinderen vermaken zich ook. Er is hier nog een andere kinderboot en Avery (6) is vemoedelijk een beetje verliefd op Alec. De liefde is helaas niet wederzijds ondanks dat er op Seawalk een trouwerij is nagespeeld met Katie als bruidsmedisje. Kaylee (8) is meer interessant om speeltjes mee te spelen want die is meer bezig met zwaard vechten dan make-up.

warderick wells 048

Foto Impressie:

warderick wells 001warderick wells 011

Een nieuw bordje met SeaWalk op Boo Boo Hill.

 

warderick wells 075

Kom op, kids! Trekken!

warderick wells 070warderick wells 065

Davis Plantation’s trail, een oude Loyalist plantation die volgende week door een groep Archeologen onderzocht gaat worden.

warderick wells 044

Curly Tail Lizard