Allen's Cay: Wat een gevoel v an vrijheid weer!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 2 Feb 2010 22:12

We zijn terug in de Exuma’s, het mooiste deel van de Bahama’s. Na een interessante tocht van Nassau waarbij we twee keer erg moesten opletten vanwege de ondieptes zijn we in Allen’s Cay. De laatste keer dat we hier waren, waren we met de Walrus. Dat was toen erg gezellig.

Ook nu hebben we de Iguana’s bekeken en hebben we verse Conch (grote schelpen) opgedoken. Het schoonmaken is een beetje vies maar de resultaat is heerlijk. In Nassau hebben we een kookboekje gekocht met lokale recepten en Isabelle heeft een heerlijke maaltijd weten te maken.

Ook hebben we (ja ja, ook Isabelle) Gin Tonic met Lime ontdekt en genieten we samen van Sun Downers. Isabelle is niet zo gewend aan alcohol dus na de eerste avond lag ze al om 9 uur onder zeil. Voortaan neemt ze er maar ééntje en die moet bijna Virgin zijn. Nou ja, het blijft gezellig. De kinderen zijn rond 5 uur meestal lekker beneden aan het spelen dus hebben wij even tijd voor elkaar.

De kinderen hebben heerlijk gesnorkeld en met de kayak gespeeld terwijl ik de Conch aan het opvissen was. Het strand liep lekker langzaam af en het water had een prettige temperatuur. Al met al een twee fijne dagen. Morgen vertrekken we voor het volgende eiland dat wel 5 mijl verder ligt.