Highborne Cay: terugkeren naar Nassau

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 2 Feb 2010 22:12

Morgen vertrekken we weer naar Nassau. Onze WC is definitief overleden en we hebben een nieuwe laten overkomen vanuit Amerika. Dat betekent wel dat onze avonturen in de Exuma’s even in de wacht moeten zetten.

Eergisteren besloot ik om onderhoud te plegen aan de WC. Er zat een nare ratel in en dat kan slecht nieuws inhouden. Tenslotte werkt een electrische WC met een motor en impeller pomp. Een ratel kan betekenen dat er iets kapot is of dat er iets in de WC gevallen is zoals Lego.

Helaas kon ik niets vinden. Bij het monteren bleek de WC te lekken. Inmiddels was de temperatuur in de boot opgelopen tot boven de 30 graden. 5 Pogingen, een liter zweet en 6 uur later moest ik definitief de handdoek in de ring gooien. De WC is overleden.

Inmiddels had ik al mijn krachten verspeeld. De WC ruimte is erg klein en als alle pijpen los liggen dan komt er een fijne lucht vrij. Als klap op de vuurpijl had Alec nog even lekker geplast in de WC. Mijn fout natuurlijk want ik had niet gezegd dat hij niet mocht plassen op de WC. Ik had alleen gezegd dat hij niet mocht doortrekken. Dus zat ik nog vrolijk 2 uur te werken in zijn urine. Het leven aan boord gaat niet altijd over Rozen.

Een telefoongesprek met West Marine leverde uitkomst en donderdag a.s. komt een nieuwe WC naar Nassau, we moeten dus terug. Op zich niet zo erg, dan kunnen we meteen de voorraden aanvullen en vergeten zaken alsnog regelen. Er komt een koudefront aan in het weekeinde dus wachten we die mooi af in Nassau waar we mooi beschermd liggen. En natuurlijk is de WC er niet in 1 keer ingebouwd.

De volgende ochtend duurde het een paar uur voor mijn spierpijn (ongetwijfeld deels dankzij dehydratie) wegebte. Een paar uur op het strand met Isabelle en de kinderen helpt natuurlijk ook. Het Noordelijke strand van Highborne Cay wordt aangemerkt als het Geheim van de Bahama’s en ik moet zeggen dat het strand wonderschoon is. Het rif is op kniediepte en de kinderen hebben heerlijk gesnorkeld. Het strand ligt op 500 meter van de  marina waar we de dinghy konden laten liggen en de kinderen hebben er  lekker naar toe gestept. De wegen zijn hier namelijk geheel verlaten en het is dus erg veilig.

 nassau 006nassau 005

Op de weg is trouwens duidelijk te zien wat de mentaliteit van de Bahama’s eigenlijk is. Stop borden zie je natuurlijk overal langs de weg maar het onderstaande STOP bord  heeft meerdere betekenissen. Het zou zomaar ons motto kunnen worden!

nassau 009

Vandaag heb ik, na uren proberen, de fout in de PC gevonden waardoor nu eindelijk de Satphone werkt.  Na de WC perikelen had ik ook wel een succesje nodig. Ik was al 10 dagen bezig om het modem aan de praat te krijgen. Uiteindelijk bleek het een probleem te zijn tussen de verschillende snelheden van de USB converter en de telefoon zelf. De converter was langzamer dan de telefoon waardoor de telefoon zeg maar te snel praatte en de berichten dus niet goed doorkwamen. Erg frustrerend, vooral omdat de satphone de enige manier is om weerberichten door te krijgen.

Als we morgen in Nassau zijn, kunnen we weer alle postings doen en onze mail lezen.

nassau 001

Lekker vissen op de steiger in Bimini