Nassau: Paradise Island

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 27 Jan 2010 02:18

Vandaag zijn we naar het paradijs gegaan. Nou ja, een beetje. Aan de overkant van Nassau (de hoofdstad van de Bahamas) ligt een prive eiland genaamd Paradise Island waarop een superdeluxe hotel staat met eigen pretpark , casino en grote aquaria. Met de dinghy zijn we daar maar eens naar toe gegaan om lekker rond te kijken.

nassau 040nassau 039

Normaal gesproken moet je voor een gezin meer dan 100 dollar betalen om er alleen maar de komen, maar volgens een goede cruiser gewoonte proberen we daar natuurlijk onderuit te komen. We wandelen zo langs de receptie alsof we een kamer daar hebben en niemand stopt ons. Mooi.

 nassau 027nassau 021

We genieten erg van het park en de verschillende aquaria. Na een paar uurtjes hebben we het wel gezien en steken we over naar het centrum van Nassau. We genieten van een heerlijke lunch met onder andere Conch Fritters. We wandelen de hele middag langs de boulevard en voelen ons echte toeristen. De cruiseschepen zijn aangemeerd en de Amerikaanse toeristen zijn duidelijk herkenbaar.

nassau 048nassau 045

De afgelopen dagen heb ik hard gewerkt, de watermaker was kapot en natuurlijk was het weekend zodat ik niet kon overleggen met Rob Wink. Na een mislukte poging heb ik moeten wachten tot maandag.  Helaas moest er dus met de hand water gehaald worden, 200 liter heen en weer sjouwen.

nassau 018
Na een snel overleg met Rob was de mogelijke oorzaak bepaald en kon ik weer aan de slag. Een kapotte o-ring! Rob Wink had gelijk en wederom bleek de service van Rob super.

Maandagochtend werd dus doorgebracht met het demonteren van de watermaker, het kapotte onderdeel vervangen en weer monteren. Maar.... de watermaker doet het weer. Helaas moest er ook nog even 100 liter diesel met tonnetjes gehaald worden omdat de diesel hier niet altijd schoon is en ik de diesel wil zien voor het de tank ingaat.

Onze buren Just Limin kregen een mooringtouw in de schroef bij het wegvaren op weg naar de haven en dus kon ik op zondagochtend ook nog even onder de boot duiken om hen even te helpen.

nassau 013

Zij gingen de haven in om hun water, diesel en proviand in te slaan. Tja, zo kan het ook! Maar omdat ik ze kennelijk zo goed had geholpen, mochten we onze dinghy bij hen aanleggen en samen met hen alle amenities van de marina gebruiken. Er was een zwembad en wasmachines. Dus terwijl ik de watermaker aan het repareren was, gingen Isabelle en de kinderen naar het zwembad. De was doen werd gecombineerd met steppen en zwemmen.  Katie is erg goed in het steppen geworden. Ze let goed op haar broer die al allerlei trucjes op de step kan en probeert ze na te doen, wat haar al aardig begint te lukken!

Uiteraard moest er ook proviand ingeslagen worden maar nu zijn we dan echt klaar om naar de eilanden te gaan. Allan’s Cay staat voor morgen op het programma. Pfff, blij dat we de boot weer op orde hebben.

nassau 006

Verse tonijn!