Daytona Beach: In the Shit....

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 26 Nov 2009 14:44

Zonder problemen halen we beide ankers op. Shaka staat nog even bij om te kijken of we niet per ongeluk hun anker ook ophalen, we liggen vrij dicht bij elkaar en het kan zijn dat ons achterste anker hun voorste anker meetrekt. De brug draait precies op tijd en we gaan op weg.

De hele reis hebben we stroom tegen en dat betekent dat we veel langzamer gaan. Dat is vervelend omdat de brug bij Daytona Beach in de spits gesloten is en dan moeten we tot 6 uur ’s avonds wachten voordat we er door kunnen. En dan is het al lang donker op de ankerplaats. Niet aantrekkelijk. Bij nader inzien blijkt de brug helemaal niet gesloten te zijn omdat het Thanksgiving Day is en dat is een nationale feestdag. Dat is mazzel hebben.

Een half uurtje in de tocht wordt de toon gezet. Het diepte alarm gaat af en ik gooi de motor in zijn vrij. De eerste ondiepte biedt zich aan en met 20 centimeter onder de kiel varen we door. De hele reis blijft het opletten geblazen. Iedere keer wordt het weer ondieper en dan weer iets dieper.  Lekker ontspannen varen, zo. De ene na de andere brug komt langs. De helft zijn bascule bruggen maar ze gaan op aanvraag open. Dat schiet in ieder geval lekker op.

Bij de Mantanza inlet gaat het fout, we weten dat het daar berucht is en de snelheid gaat er uit. Dan gaat plotseling het dieptealarm af en binnen een seconde lopen we hard vast. Ik gooi de motor direct hard in zijn achteruit en op onze hekgolf komen we snel los. En boot voor ons heeft alles gezien en vraagt of hij moet helpen. Gelukkig niet. We zijn los en langzaam zoeken we naar het diepere water. We vinden het geheel buiten het kanaal.  We kruipen uit de ellende en gaan weer op pad. Is in ieder geval de kiel van onderen weer schoon.

We tanken nog even bij Palm Coast Marina omdat die de goedkoopste is. Bij Daytona zijn 6 bruggen maar ze gaan allemaal snel open en we zoeken onze weg in de ankerplaats. De ankerplaats is dichtbij de West Marina waar we een aantal spullen hebben besteld waaronder een kleine kayak zodat ik weer wat kan gaan trainen. Het nadeel van de ankerplaats is dat we naast een riool verwerkingsfabriek liggen. De geur is dus niet opimaal.

Vandaag blijven nog even omdat de tocht naar Titusville iets te lang is als we ook nog eerst bij West Marina zijn. Zodra we in Titusville zijn, huren we een auto om naar Orlando te rijden. We hebben het pretpark Universal Studio’s nog niet gezien en we hebben daar goede verhalen over gehoord. Die gaan we dan maar eens bekijken.