Fecamp: gelukt! De eerste vis

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 27 Jul 2007 16:19

 

 

Het is gelukt. Vanavond (na de mislukte poging van vanmiddag) na het avondritueel (eten, opruimen, kids naar bed) met Hans naar de pier gegaan om een nieuwe poging te wagen.

 

Ondanks het verlies van wederom een set haken met dito lood, makreel gevangen. De eerste vangst was voor mij. Een guppie van nog geen 2 centimeter. Tjsa, je moet klein beginnen J. Uiteraard goed de techniek afgekeken van de locals. Iedereen viste met witte veertjes. Hans had lokaal wat spul gekocht en dat bleek precies hetzelfde te zijn. Ik had rode veren.

 

De techniek bestaat uit het zo ver mogelijk werpen van de lijn met behulp van een zwaar lood (60 -100 gram). En daarna langzaam binnen halen en weer opnieuw uitwerpen. Eigenlijk heel simpel.

 

En ja wel, Hans had beet. Een prachtige makreel. En even later 4 stuks in 1 keer. Er zitten namelijk 5 haken aan de lijn voor maximaal effect. Ik had alleen dat guppie gevangen. Hmmm, beetje frusterend. Morgen ga ik ook witte veren halen. Na een 2 uurtjes in de regen was het welletjes. Nog een keer uitgooien, zeg ik. Hans was wat langzamer met binnenhalen, dus ik gooi nog 1 keer uit en…. Raak, een makreel! In ieder geval iets gevangen.

Uiteraard met gepaste trots hebben we de buit laten zien aan Isabelle en Bierthe. Isabelle wilde het aanvankelijk niet geloven maar met de vis in de hand kon ze er niet om heen. Hans en ik hebben vervolgens de vis gefileerd.

 

De volgende avond een heerlijke visschotel (wortels, paprika, ui, champignons, geserveerd met zeekraal en puree) gemaakt in de oven. Ik hoor graag andere makreel gerechten via de mail. Wij komen momenteel niet verder dan op de huid gebakken en in de oven.

 

Isabelle heeft nog iets tegen vis, want toen ik zei dat ik morgen weer ga vissen was het oordeel duidelijk: “ik ga toch echt niet om de dag vis eten” . De opdracht is nu om kabeljauw te vangen. Ik heb geen idee hoe ik dat moet doen. Ook hierover hoor ik graag tips.