St Augustine: gezelligheid troef!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 25 Nov 2009 18:51

Vakantieman, het is hier erg gezellig! We zwaaien nog even met de Nederlandse vlag in de camera. Nou ja, bijna. St Augustine is een echte toeristen stad. De meeste gebouwen lijken zo uit Spanje te komen. Alleen de bouwmaterialen zijn typische Amerikaans maar met wat verf lijkt het al snel wat. De wegen zijn te breed voor Europese begrippen dus je krijgt niet echt een Mediterranee gevoel. Mooi is het wel en er is veel te doen voor toeristen en dus ook voor ons. Samen met de Shaka verkennen we de stad.

st augustine 016st augustine 021

 

st augustine 019st augustine 015

De winkelstraat zit vol met leuke winkeltjes en rustig werken we nog naar een oud Spaans Fort Castillo de San Marco. Het is uiteraard staatseigendom en dat betekent dat er voor de kinderen allerlei leuke dingen te doen zijn.

st augustine 009st augustine 004

Het Junior Ranger programma zorgt ervoor dat de kinderen daadwerkelijk iets moeten ontdekken en leren over het fort. De beloning is een Badge en dat is voldoende motivatie. Het fort is erg goed hersteld en leuk om te zien. De rangers doen ook een demonstratie in Musketten afvuren, een goede knal is altijd leuk.

st augustine 010

’s Avonds gaan we bij de Shaka kaasfondueen. JC werkte bij een importeur die ook Parmesaanse kaas naar Canada haalde en zijn oude baas heeft ruim tien kilo aan boord gedragen en die wordt smakelijk ontvangen. Het wordt erg gezellig.

st augustine 012IMG_0534

De volgende dag gaan we naar Winter Wonderland. Dat valt een beetje tegen omdat het eigenlijk de bedoeling is dat je na zonsondergang komt. De lichtjes zijn het belangrijkste. Alec gaat echter wel in een slee van een steile glijbaan en ze gaan samen nog even in een opblaaskasteel. De kerstman zou ook nog komen maar dat wel na ½ 5. Een beetje teleurgesteld gaan we terug naar de boot.

st augustine 031

De dinghy ligt voor 10$ in de City Marina en we mogen voor dat geld ook douchen en de was doen. Daar maken we graag gebruik van en gaan lekker lang douchen. Alec is niet onder de douche weg te krijgen. Hij is een waterratje. Heeft hij van zijn moeder.

Vandaag zouden we eigenlijk aan land gaan om naar de “Foutain of Youth” te gaan maar het regent en het is koud. Miserabel weer. We blijven aan boord. Alec doet met tegenzin school en onze stemming is ook niet optimaal. Wanneer wordt het nou weer eens zomers? Shaka komt vanmiddag spelen met onze kinderen.

Morgen gaan we een slag naar het Zuiden maken, hopelijk wordt het dan warmer.