Hampton VA: de cirkel is rond

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 20 Oct 2009 14:42

Voor de tweede keer in deze reis hebben we een cirkeltje gemaakt. De eerste was toen we de Middellandse zee achter ons lieten en terug waren in Gibraltar. En nu laten we de Cheasepeake achter ons.

Het is ook een tijd van afscheid nemen. We zijn bevriend geraakt met de Catacaos en hebben een aantal dagen samen opgezeild. Zij gaan nu snel door naar Beaufort, NC om vandaar over te steken naar de Caribean. Wij blijven wat hangen in Norfolk in verband met Halloween en gaan dan ook naar Beaufort. Misschien komen we elkaar nog tegen maar gisteren hebben we toch maar in stijl afscheid genomen.

Catacoas 1

Catacaos op de Cheasepeake

Heel veel andere boten verzamelen hier in Hampton om te vertrekken naar de Caribean (Caribean 1500 rally) en ook die zullen we dus niet meer zien. Andere boten kiezen net als wij de gemakkelijke (maar saaie) route naar de Bahamas en die komen we nog wel weer tegen.

We blijven hier nog een dagje liggen en gaan dan naar Norfolk waar we aan de steiger bij OCC (Ocean Cruising Club) Port Officers Gary en Greta mogen liggen. Hier zullen we de 24ste Halloween vieren. In Amerika zijn de georganiseerde kinderfeesten vaak de zaterdag voor Halloween (normaal op de 31ste) om iedereen in de gelegenheid te stellen om Halloween met het eigen gezin te vieren. Dat bevalt ons prima, hierdoor hoeven niet te lang te wachten in Norfolk maar kunnen we snel naar beneden. Katie heeft haar verkleedkostuum al gepast en is helemaal klaar om Egyptische koningin te worden!

annapolis 011

Egyptische koningin