Pleasure Cove Marina: bijna klaar om naar Nederland te gaan

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 9 Aug 2009 15:23

Pfff, bijna. De afgelopen week hebben we gebuffeld in de bloedhitte. Nu zijn we wel wat gewend qua warmte maar iedereen aan boord klaagt over hoofdpijn. Af en toe in het zwembad duiken helpt een beetje. Maar de taken zijn verdeeld. Als Isabelle bezig is op de boot, neem ik de kinderen voor mijn rekening. Isabelle werkt dan de hele dag door en neemt geen tijd om even in het zwembad te duiken. De andere dag is het omgekeerd.

En nu komt er een hittegolf. Boven de 45 graden, de radio begint nu hittewaarschuwingen uit te spuwen. We missen het blauwe water wel. Even in het water springen was een goede manier om om af te koelen. Maar het water in de marina is zoals overal in de Cheasepeake smerig en bruin, daar duik ik niet in. En de boot ligt niet voor anker dus afkoeling van de wind is er nauwelijks. En dan liggen we ook nog naast een gigantische 85 voet speedboat die het restantje van de wind weg houdt.

Pffff. Het is maar goed dat we de koelte van Nederland gaan opzoeken. Nou ja, koelte! Het is 22 graden in Nederland. Dat voelt alsof het winter is daar. Brrr. Dat is de helft van wat we hier hebben. Ik snap niet hoe jullie het daar uithouden in die kou.

De marina is erg professioneel maar ook een beetje saai. Er is niets te doen voor de kinderen behalve het zwembad. We hebben twee keer een auto geleend van een medewerker en zijn boodschappen gaan doen. Voor de rest spelen de kinderen aan boord en een paar uur in het zwembad.

Gisteren en eergisteren hebben we Alec aan  boord moeten houden vanwege een koortsaanval, 38,9 graden. Niet super hoog, maar genoeg om hem niet in het zwembad te laten. Katie had de dag daarvoor overgegeven en Isabelle en ik lopen met koppijn rond. Ergens heerst er een virus aan boord. Het lijkt inmiddels aardig onder controle. We zijn dus klaar om de Nederlandse griepvirussen te ontvangen in het KLM toestel. Joepie!

De boot is bijna klaar. Een aantal klussen moeten wachten tot het laatst, we leven tenslotte nog steeds op de boot. De zeilen weggebracht, de bilge en bakskisten opgeruimd, de watermaker gepickled, de zonnepanelen gedemonteerd (i.v.m. mogelijke hurricane), de motor winterklaar, de boot schoon, de kleren gewassen en of in een koffer verdwenen of in een luchtdichte opbergzak gestopt. Allerlei kleine reparaties zijn gedaan.

De waterlijn is een flink stuk hoger gekomen (rotzooi weggegooid, geen zeilen aan boord, watertanks bijna leeg). Straks gaan de vriezer en koelkast ook uit zodat we geen stroom meer verbruiken. En dan is de boot klaar, en wij ook. Aanstaande dinsdag landen we in Nederland. Daar kijken we naar uit.