Colonial Beach: vol verwachting

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 6 Jul 2009 13:17

Na een lange dag zijn we aangekomen in Colonial Beach. Wederom zijn we op een historische plek. Dit deel van de Cheasepeake zit vol met historie. Niet alleen zijn we vlak bij de Estate van George Washington maar ten Zuiden van ons is zijn geboorteplaats. Het wordt zelfs op de nautische kaarten aangegeven. Amerikanen zijn dol op hun geschiedenis.

De ankerplaats is prima. Rondom zijn we goed beschermd met uitzondering van het Oosten. Maar in het ergste geval komen we vast te zitten op een 1,3 meter diepe modderbank. Het krabben van het anker kan dus nauwelijks kwaad. TowBoatUS kan ons in dat geval wel weer lostrekken. De ankergrond lijkt erg goed want het anker hield in één keer.

Colonial Beach ziet er aanlokkelijk uit maar een verkenningsmissie moet nog even uitblijven. Het is inmiddels al half zeven ’s avonds. Isabelle en ik genieten nog even van de rust voordat het avondprogramma (eten koken, opeten, afwassen, kinderen wassen, voorlezen, verhaal vertellen, in bed brengen) opgestart moet worden. De wind is geheel weggevallen en de ankerplaats is geheel voor ons alleen.

M orgen gaan we boel maar eens verkennen.