ICW: Bonner Bay Creek: weather alert!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 14 Jun 2009 14:08

 

Tussen  Beaufort en Norfolk zit een aantal riviermondingen die aardig groot zijn. En dat betekent dat het daar dan ook aardig kan spoken. Het weer is op zijn zachtst gezegd onvoorspelbaar. Iedere dag krijg je aan het eind van de middag een fikse kans op onweer. Soms kan dat onweer iets gevaarlijker zijn dan anders.

 

Omdat er een grote kans op onweer was, wilden we niet te lang doorvaren. Maar omdat we met hoog water weg moesten uit Beaufort vanwege een ondiepte waar we overheen moesten, konden we niet zoveel mijlen maken als we wilden. Dus moesten we genoegen nemen met een wat open ankerplaats.

 

De ankerplaats was wel heel rustiek. Een half uurtje voor aankomst zei ik al tegen Isabelle dat het goed is dat we bijna waren. Om 17:00 lagen we voor anker en kwam er een weeralarm over de VHF. Een “dangerous thunderstorm with deadly lighting” is gesignaleerd op de weerradar door NOAA in de buurt van Pamlico Sound, iets ten Oosten van ons.

 

Het begon met een zeer donkere hemel en daarna barste de regen los. Tropisch is een goede omschrijving. Daarna kwam ook het onweer, maar niet in de intensiteit die we in Titusville hebben ondervonden. Dus dat viel mee. Maar de gehele avond bleef de VHF waarschuwingen uitzenden. Waarschijnlijk was het centrum gelukkig ergens anders.

 

’s Morgens werden we wakker met een heerlijke blakte en konden we genieten van de omgeving. Niet te lang natuurlijk want we moesten verder. Omdat we de kinderen een zwembad hadden beloofd zijn we een 20-tal mijlen Dowry Creek Marina ingegaan. Daar zijn we drie dagen gebleven.

 

ICW; Beaufort 002ICW; Beaufort 001

Discipline is belangrijk voor kinderen, wij weten daar wel raad mee!

ICW; Beaufort 010ICW; Beaufort 009

Ontbijt klaarmaken, maar dan anders Visje gevangen

 

ICW; Beaufort 007ICW; Beaufort 005

Alleen in Amerika, een zeil-speedboot           De Wilde Paarden van North-Carolina