Bahama’s: Conception Island, paradijs op aarde?

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 13 Apr 2009 17:39

 

 

Conception Island is bijzonder mooi. En aan dit eiland zit een leuk verhaal vast, John en Nicola waren hier een paar jaar geleden en toen hadden ze een kinderwens. In Georgetown zijn ze naar een kerk gegaan en de dominee hierover geinformeerd. Prompt werd de hele kerk gemobiliseerd en een gebed gedaan. De volgende dag zijn ze naar Conception Island gevaren en zijn daar een paar dagen gebleven. Daar is uiteindelijk Nicola zwanger geworden van Jack. En nu zijn ze daar terug met Jack.

 

Zou het waar zijn? Dit gebied zit vol met mysteries. Uiteindelijk is dit een deel van de Bermuda Triangel en zijn hier vreemde dingen gebeurd. Voor ons zou het bewijs zijn als wij over 9 maanden ook een gezinsuitbreiding zouden krijgen. Niet dat we daar mee bezig zijn, liever niet, wij zijn compleet. Maar.... je weet maar nooit.

 

Isabelle heeft nog steeds veel last van haar enkel en is niet aan land gegaan. De rest is wel lekker op het strand gaan spelen en dat was erg leuk. Alec en Jack vinden elkaar wel in het water en Katie hobbelt er lekker bij. Op het strand spelen Katie en Jack vooral samen, een mooie synergie.

 

We wilden lekker lang op Conception Island blijven maar het weer zat niet mee. We moesten na 1 dag al weer weg. Onverwacht en dat is dan niet zo leuk. Na het ontbijt moesten we in één keer weg omdat het weerbericht binnen kwam en we moesten nog 45 mijl. Op weg dus , hoog aan de wind met de motor erbij om de mijlen op tijd af te leggen voor de zon te laag gaat staan.

 

De aankomst in Georgetown is namelijk een beetje lastig met soms slechts 2 meter diepte, combineer dat met koraal rotsen en je hebt een recept van opletten. In het donker is dat niet te doen en met de zon tegen ook niet. Dus moet je op tijd de ankerplaats binnenkomen.