Bahama’s: Black Point , Alec is JARIG

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 18 Apr 2009 17:39

 

 

Alec is vandaag jarig. Hij wordt vandaag 6! Bij het wakker worden, worden natuurlijk eerst de cadeaus uitgepakt. Het meeste wist hij al omdat we niet in staat waren cadeaus te kopen zonder dat hij erbij was. Dat is een intrisiek nadeel van het wonen op een boot en steeds op zoek te moeten naar (speelgoed)winkels.

 

Maar goed, hij heeft er wel 6 weken op moeten wachten. Isabelle had nog wel een kleine verrassing voor hem, een echte gereedschapset met een hamer, zaag, echt hout, spijkers en lijm. Dan kan hij eindelijk ook gaan klussen op de boot. Power Rangers voerden echter de boventoon met een Power Ranger verkleedpak, een - poppetje en – raceauto. Dat viel in goede aarde. De Walrus gaf Alec 2 leuke spelletjes voor op de Nintendo DS en een vliegtuigje wat hij zelf in elkaar moest zetten. Wat hij ook meteen deed! Heerlijk vind hij dat knutselen.

 

Helaas waren de Seraphims er niet bij. Jack en James hadden een “stomach bug” en waren de hele nacht op om over te geven. John en Nicola vonden het niet verstandig om de andere kinderen eraan bloot te stellen en stelden voor om de volgende dag zijn verjaardag nogmaals te vieren. Helaas ging dat ook niet door omdat de nacht daarna John en Nicola geveld werden door het virus. Gelukkig hebben we geen contact gehad met ze anders waren we zeker ook ziek geworden.

 

De hele dag hebben de Walrus en SeaWalk kinderen met elkaar gespeeld. Intermezzo’s met chocolade taart (zelf gemaakt door Isabelle) en pannekoeken werden enthousiast ontvangen. Om ½ 4 zijn we naar het strand gegaan om te BBQ-en. De kinderen gingen op zoek naar wrakhout. Al snel was een fikse stapel gemaakt en de fik ging erin. Natuurlijk moesten de kinderen ook een eigen vuurstapel hebben en die is de hele avond onderhouden door Gijs, Ties en Alec. Bij navraag later op de avond bleek Alec dit onderdeel toch het allerleukst te vinden.

 

Alec wilde al heel lang met mijn duikfles onder water gaan en vandaag was het zover. Ik had beloofd op zijn 6de verjaardag dat hij het eens mocht proberen. Natuurlijk bleef ik er bij en zijn we niet dieper dan 20 centimeter gegaan. Voor trots vertelde hij over een trompetvis die hij had gezien. Erg leuk.

 

Het eten was erg gezellig, vooral voor de volwassenen. We hadden in een klein winkeltje op het eiland wat diepgevroren vlees gekocht en dat bleek zeker niet tegen te vallen. Marieke had het vlees heerlijk gemarineerd en het was lekker mals. Grappig eiland, hoor. Bijna alles is open maar er staat niemand in de winkel of bar. Je mag zelf je biertje tappen en het geld kun je dan in het bakje achterlaten.

 

In ieder geval was de BBQ erg leuk en de drank vloeide rijkelijk. Gelukkig wordt het steeds later donker omdat het zomer begint te worden en daardoor konden we nog lang genieten van de verjaardag.

 

 Morgen blijven nog liggen in deze baai, het koude front is nog niet gepasseerd en er staat een stevige bries. Zoveel zelfs dat overdag de windgenerator uit moet omdat de accu’s vol zijn. Dat is nog niet veel gebeurd. Morgenmiddag zou het rustiger moeten worden en ook wat warmer, de nachten zijn nu zo fris dat ik echt een lakentje nodig heb, brrrr.

 

Fotoimpressie volgt later in verband met de afwezigheid van internet, alles moet over de Satphone