St Barth: Anse de Colombier

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 1 Mar 2009 02:52

We zouden eigenlijk naar de hoofdstad Gustavia varen maar daar aangekomen bleek de ankerplaats erg onrustig.  Het was er erg druk en er stond een onaangename swell. St Barts is natuurlijk erg beroemd vanwege haar beroemdheden die hier allemaal een mooie villa hebben. De stad zelf is niet zo bijzonder. De winkelstraat wel omdat je hier alle grote designers kunt vinden. Dat is iets dat ons niet zo bezig houdt maar Nicola van de Seraphim wilde dat graag zien.

Maar het ongemak van de ankerplaats weerhield haar om hier voor anker te gaan. John had een beter voorstel. Laten we naar Colombier gaan, dat is een natuurgebied en je ligt er goed beschermd tegen de swell. Na het ontwijken van de nodige superjachten, gingen we voor anker in een prachtige baai met superhelder water. Heerlijk om je anker op de bodem te zien en daarna nog even met je snorkel te  bewonderen.

Het was een volle dag. De hele  nacht hebben we gevaren en om 11:00 uur zijn we voor anker gegaan. Even de dinghy in het water leggen en dan naar bed. Alec zat lekker voor een filmpje en Katie, Pappa en Mamma gingen een uurtje slapen. Na het slapen zijn we naar het strand gegaan.

Het strand was erg leuk. Mooi water en mooi strand met rotsen waarover je lekker kunt klauteren. Aan het eind van het strand was een trap en die hebben we genomen. Boven gekomen bleek er een prachtig pad door de bergen te lopen.

De volgende dag hebben we een hike georganiseerd met de Seraphim. Dat bleek erg leuk. De kinderen genoten van alle ontdekkingen. Een bloeiende cactus, vulkanische stenen van verschillende kleuren (groen, rood, geel) en een grote klauw van een krab. Een wegschietend hagedisje maakte de ervaring geheel af. Na een anderhalf uur kwamen we voldaan terug op het strand waar we nog even gespeeld hebben.

St Barth 021St Barth 014

Links: Alec heeft een klauw van een krab gevonden, rechts: de vrucht van een cactus is natuurlijk erg interessant.

St Barth 022St Barth 012

Links: nog even en dan zijn we boven!                      Rechts: We zijn er!

St Barth 007

Links: Met zijn allen op de foto voor een prachtige ankerbaai

 

Een uurtje later ging het anker er al weer uit want het weer was perfect voor een tocht naar St Maarten. Dat bleek een goed zet want een dag erna begon het fiks te waaien.

St Barth 026

Amateur weerbericht: een halo om de zon en windveren, ook in de Trades een duidelijke aanwijzing dat het fiks gaat waaien