Foto impressie Atlantic Crossing

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 17 Dec 2008 02:55

Voor alle Hollanders onder ons, voortaan is de blog weer in het Nederlands. De afgelopen periode hebben we alles in het Engels gedaan om de uitwisseling met collega boten gemakkelijker te maken zodat we slechts 1 keer iets op papier hoefden te zetten. Maar vanaf nu zijn we weer een NL blog.

 

De start van de ARC 2008                                 Maximum zeil op: 150 m2, Sinterklaas was er ook bij

zodat hij wist waar de Nederlandse kindjes waren op de oceaan

 

 

Feest bij het vertrek                                          De kinderen zitten soms letterlijk op je nek

 

 

Yannick duikt onder de boot om de propeller vrij te maken in het midden van de Atlantische Oceaan, rechts de boosdoener

 

De kinderen vermaakten zich prima, iedere dag een klein cadeautje of een DVD , welk kind gaat daar nu over klagen

Met al die squalls hadden we wel prachtige regenbogen. Natuurlijk ging er ook iets kapot en moest ik twee keer in de mast om het te repareren. Helaas hield deze reparatie ook niet en moesten we het zonder doen.

 

 

Van mooie tonijn tot heerlijke tonijn steak, het was werkelijk de beste steak die ik ooit in mijn leven heb gegeten. Deze tonijn was trouwens erg gulzig, hij had net een sardine gegeten en dacht ook nog even een inktvis aan de haak te slaan. Helaas was de inktvis niet echt en werd hij zelf aan de haak geslagen.

 

Alec moest zijn energie kwijt, een bokskussen was een goede oplossing. Natuurlijk moest de klok om de vier dagen een uur terug naarmate we verder West kwamen. De eerste keer is natuurlijk een hele prestatie en die moest gevierd worden.

 

De kinderen leefden zich uit met hun Sinterklaas cadeaus, Dokter Katie en Jedi ridder Alec. Terwijl Yannick de afwas probeert te doen met 30 graden slinger bewegingen, een echte uitdaging!

De schipper met een 10 daagse baard daarna begon het te veel te kriebelen en is de baard er af gegaan. De kinderen hadden met Isabelle pepernoten gemaakt, erg goed gelukt.

 

Squalls waren een plaag voor SeaWalk, we hebben veel boten gesproken die nauwelijks squalls hebben gehad. Wij dus wel. Op de radar is de squall goed te zien, buiten trouwens ook. Pfff, niet leuk.

 

Katie zit lekker bij Pappa voor het slapen gaan. Vis vangen ging erg goed, hier is een 80 centimeter Baracuda aan de haak geslagen.

 

Om af te koelen hadden we een badje met zeewater in de kuip. Dat bleek erg populair. 500 mijl van land kregen we bezoek van een soort reiger. Die hoort echt niet op zee. Zeker een verkeerde afslag genomen.