Dunkerque: la plage

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 2 Jul 2007 10:38

2-7-7

 

Gisterochtend met Alec naar het strand gegaan. Isabelle wilde de boot schoonmaken en daar ga ik geen nee tegen zeggen. Katie had toch haar ochtendslaapje, dus wij op weg met het busje. Ik herinner me nog hoe Isabelle en later ook Robert en ik samen hier liepen. Op onderzoek. Het was toen wel veel beter weer, maar ja, dat drukt de pret niet. En nu, nu loopt ik hier met eigen zoon. Dat geeft wel een trots gevoel.

 

Op het strand was een leuke speeltuin met een gele glijbaan die in twee cirkels naar beneden draait. Bovenaan staand durfde Alec niet meer. Ook niet met de hulp van Pappa. Ik heb hem toen maar naar beneden getrokken en dat werd dus brullen. Hij was erg geschrokken, vertelde hij. En “ik ga niet meer van die enge glijbaan”. En pappa kan dan praten als brugman, maar hij bleef volhouden. Maar … andere kinderen deden het wel en na een ½ uurtje naast de glijbaan staan, ging hij ook ineens weer naar boven en vroeg de hulp van pappa. En zo waar, hij ging naar beneden. Daarna nog eens, maar pappa trok snel zijn handen weg zodat Alec plotseling alleen naar beneden gleed. En vanaf dat moment… heeft Alec alleen maar met die glijbaan gespeeld.

 

Vanmorgen gewekt met een klop op de boot. Verse chocolade croissants en banquettes. Mhhhh. La vie en rose.

 

We hebben nog steeds geen (gratis) wifi dus doen we het met de iridium. Wel kunnen we gratis Meteo France surfen op een betaalsite. Voor de rest hoeven we alleen onze eigen mails te checken en dat kan wel met de iridium, een stuk goedkoper.

 

Hierbij wil ik een ieder die aan onze verzendlijst is toegevoegd, vragen om geen reply te doen op onze mails. Maak a.u.b. een nieuwe mail. Bij voorkeur naar GMAIL account. Die wordt niet zo vaak bekeken, maar die bekijken we alleen als we online zijn in een internet cafe of wifi. Onze mailasail account halen we wel regelmatig binnen omdat daar ook de navigatie data op binnengehaald wordt. Heb je een korte bericht dat een snelle retour reactie vergt, dan is de mailasail account een goed optie. Nog beter is de gratis (voor beide partijen) sms via http://messaging.iridium.com (wel het sat nummer invullen, de eerste 5 nummers zijn al ingevuld).

 

Morgen vertrekken we naar Boulogne. De stroom bij het nauw van Calais ligt boven de 3 knopen, dus die willen we vol mee hebben. De afgelopen dagen lag het vertrektijdstip voor 6 uur, maar morgen is het ideale tijdstip 07:33. Dan hebben we 6 uuur stroom mee. Als ik het goed heb uitgerekend, dan krijgen we wel 12 zeemijl stroom mee en dan is de tocht van 42 mijl verkort tot 30 mijl en dat moeten we in 6 uur kunnen doen.