Atlantische Oceaan: de vijfde dag

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 4 Oct 2008 12:17

 

Nog 70 mijl + 30 mijl. We halen La Graciosa niet voor het donker, er is weinig wind en we lopen slechts 4 knopen. We willen de aanloop niet doen in het donker en besluiten door te varen naar het zuiden van Lanzarote, Marine Rubicon. Dat is slechts 30 mijl extra maar als we toch nog een nacht op zee moeten blijven, kunnen we net zo goed door blijven varen.

 

Grappig trouwens dat we met 100 mijl te gaan en een hele dag en nacht, we toch vinden dat we er bijna zijn. Afstanden hebben duidelijk een andere betekenis gekregen.

 

Gistermiddag en afgelopen nacht was het erg slecht met winden ruim boven de 30 knopen. En natuurlijk hebben we weer bijna een aanvaring gehad. Die gasten letten werkelijk nergens op. Echt in gevaar zijn we natuurlijk nooit geweest, wij wijken dan wel uit maar zo hoort het niet. En het is ook best lastig om uit te wijken in zo’n zware zee als je voor de wind loopt en je moet snel een gijp maken. Niet erg leuk.

 

Alec heeft nergens last van. Hij vindt het prachtig om te kijken naar de golven en hoe SeaWalk er vanaf “surft”. Doordat Alec het allemaal prachtig vindt, heeft Katie er ook weinig problemen mee. We hebben fantastische kinderen.

 

Aan boord gaat alles goed met ze. De kinderen spelen met Lego, tekenen en kijken TV. Af en toe, gebruikmakend van de gierende boot,  rollen ze tegen-, op- en overelkaar heen op de speelbox, spelen ze piraatje of houden een kussengevecht. Het is heerlijk voor ze dat ze elkaar hebben en met elkaar kunnen spelen. Vooral nu Katie’s taal met enorme sprongen vooruit gaat, ze praat steeds meer in zinnen, heeft Alec veel plezier aan haar als speelkameraadje.

 

Als Katie slaapt, doen we school. Dit is niet altijd makkelijk door de bewegende boot, maar we doen wat we kunnen. Spel en beweging (gym) schiet er wel bij in, maar als we aan land zijn, gaan we maar eens een hardloop wedstrijd  organiseren. Alec heeft trouwens een nieuw solo spelletje, wie het hardst kan schreeuwen in de wind.

 

De wind zal de komende nacht rustig zijn. We zijn benieuwd hoe laat we Rubricon zullen aanlopen. Nu de zon om 08:45 (MET, Nederlandse tijd, de zon komt hier later op omdat we al veel naar het Westen zijn gevaren) pas opkomt, is het goed mogelijk dat we ook hier in het donker zullen aankomen. Maar in de pilot staat dat deze haven ook ’s nachts prima is aan te lopen, dus niets staat ons in de weg vannacht lekker door te zeilen naar Lanzarote.

 

En dan lekker douchen!