Cala Morell: de laatste dag in Menorca

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 10 Aug 2008 08:55

 

 

Er komt wind op de achtste en die wind houdt twee dagen aan, ruim boven de 20 knopen uit het Noorden. Dus moeten we nu naar Alcudia en niet over twee dagen. We varen heel relaxed de 12 mijl van Fornells naar Morell op zeil. Omdat de wind niet boven de 6 knopen uitkomt, varen we met Genaker en grootzeil. Toch halen we bijna 3 knopen, halve wind. Maar helaas valt de wind helemaal weg als we er bijna zijn, dan toch de motor maar aan.

 

De ankerplaats is erg krap en aardig diep, een slechte combinatie. We liggen 10 meter naast een Franse boot met slechts 20 meter ketting in 9 meter water. Maar ach, de wind laat zich niet zien.

 

We zijn pas in de middag vertrokken uit Fornells. De Harlekin gaat naar Corsica en daarna terug naar Engeland. Die zien we niet meer. De Seraphim blijft hier en gaat op transport van Palma de Mallorca naar Martinique in November dus die hopen we in de Carieb nog te ontmoeten. Voorlopig echter niet en we nemen even rustig afscheid.

 

Vanwege de relaxed zeiltocht zijn we pas om 5 uur in Morell en gaan niet meer aan land. Wel gaan we lekker met zijn vieren even zwemmen en snorkelen. Het water is hier weer prachtig en vlak bij de rotsen is het mooi snorkelen.

 

Terwijl wij lekker genieten van onze drankje in de schaduw van de bimini, wordt de

borreltijd door de kinderen genoten in de dinghy voor op het dek met lekkere crackers.