Alcudia: vakantie paradijs

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 20 Jun 2008 09:33

 

 

Na lange tijd weer eens een blog entry. Er is bij mij weinig inspiratie om iets te schrijven. En dat is niet omdat er niets gebeurd, maar we zijn zo relaxed dat het er gewoon niet van komt.

 

Natuurlijk kijken we voetbal. Zelfs op de boot want de Spaanse zender Cuatro zendt de wedstrijden publiekelijk uit, probeer dat maar eens in regellandje NL. Daar wordt niet eens meer gratis publieke televisie uitzonden. Je bent veroordeelt tot kabel, satelietschotel of digitenne. De kwaliteit van de ontvangst aan boord is perfect, alsof je in een huis zit. Natuurlijk zijn we erg trots op het Nederlandse team. En natuurlijk op Guus Hiddink. Morgen gaan we eens zien.

 

Vorige week ben ik met het busje van Les naar Palma gereden. Hij heeft speciaal voor zijn verhuizing van Nice naar zijn boot een oude Renault gekocht. Maar die rijdt nog prima. Alleen de startmotor is recentelijk kapot gegaan. Dus moesten we wel iedere keer als we stopten de bus aanduwen. Dat gaf wel leuke situaties, vooral als je op de grote boulevard van Palma staat, zesbaans! Links liggen de superjachten van 50 (!) meter, rechts lopen twee zeeschuimers een busje aan te duwen. Daaromheen cirkelen zesbanen vol met Spanjaarden.

 

Het pakketje met de onderdelen is een eigen leven gaan leiden. Allereerst was het track and trace nummer kwijt, toen dat was gevonden bleek het pakketje inmiddels retour naar NL, we waren twee dagen te laat. Uiteraard was het gek natuurlijk dat de Correos (lokale post) het pakket niet heeft aangeboden al beweren ze van wel. Omdat de truckers staken, zit het pakketje nu vast bij de Frans – Spaanse grens. Pff, ondanks alle goede inspanningen van Isabelle’s mam,  is het nu precies 1 maand geleden dat het pakket opgestuurd is.

 

Gelukkig was iedereen zo aardig om de onderdelen nog eens aan te leveren. Lenco en Rob Wink, hartelijk dank! Nu gaan de onderdelen met UPS of zo en niet met een vrachtwagen. 

 

Het weer in Alcudia is eindelijk omgeslagen, het is warm, heel warm. Heerlijk. Isabelle wil zelfs niet meer onder het dekbed slapen. Dat is nog eens een omslag!De kinderen spelen iedere dag in het zwembad en genieten met volle teugen. Zij hebben een heerlijk kleurtje gekregen. Alec kan al goed zwemmen en gaat het diepe in zonder hulpmiddelen. Uiteraard is Pappa de Life Guard maar ingrijpen is nog niet nodig geweest. Vooral onderwater doet Alec een goede schoolslag, dus nog een paar weken en Alec kan zwemmen.

 

Natuurlijk gaat het dagelijkse leven door, Alec slaapt sinds een week in z’n  onderbroek ’s nachts. Hij heeft nog wel wat ongelukjes gehad en dat geeft extra (hand)was. Maar nu we zo lekker in deze baai liggen en het beddegoed maar een laken en onderlaken is, moeten we gebruik van de situatie maken. Een (hand) was is zo gedaan.

 

Verder doen we boodschappen, De kinderen moeten naar school, enzovoort. De winkels zijn hier en daar wat leger door de truckersstaking, maar het is nog niet zo dat we moeten gaan hamsteren.  

 

Verder vertrekken we iedere dag om 1 uur naar het zwembad en komen vaak pas om 7 uur terug. De kinderen liggen nu niet voor 9 uur in bed en slapen dan regelmatig uit tot half tien. Mhhhh.

 

Katie’s spraak verbeterd iedere dag. Het is zo leuk om haar opeens nieuwe woordjes te horen uitspreken. Je merkt erg veel engelse invloeden in haar spraak. Ze zegt de kleuren bv. In het Nederlands en Engels: blauw – blue. Alec geniet van het feit dat z’n zus beter kan communiceren en ze spelen dan ook erg vaak samen. Samen met Lego, van de glijbaan (Katie op Alec’s schoot) en op het springkussen.

 

Alec vindt het ook heerlijk om bij Viva Tropic mee te doen met Bingo. Hij leert daarmee z’n cijfers erg goed, maar ook de cijfers in verschillende talen. Alec herhaalt dan vaak de cijfers voor het Entertainment team in het Nederlands (omdat ze dat soms nog niet zo goed kunnen) en daarna in het Engels. Z’n Engels is al heel goed. Hij spreekt Engelse mensen dan ook vaak in het Engels aan, waarop zij dan in het Engels terugpraten, denkende dat Alec Engels spreekt.

 

De lijst met klusjes vermindert niet, maar we boeken ook successen. Eindelijk heb ik de Alpha Pro regelaar aan de praat gekregen en we kunnen nu eindelijk laden met 100 Ampère per uur, kijk dat schiet op. Dat moet ook wel aangezien we gratis gebruik kunnen maken van een betaalde internet service en van die gelegenheid maken we gebruik om een aantal afleveringen van Dr. House en Lost te downloaden. De PC staat 24 uur per dag aan en dat verbruikt 150 Ampère per dag.

 

Het ankerlicht is ook gerepareerd. Wil je geloven dat na 3 tochten de mast in, het uiteindelijk een verbogen contact was. De 2e poging kwam omdat door de harde wind het LED ankerlicht van 75 euro in het water was gevallen. Ondanks verwoede duikpogingen van mij is die uiteraard niet meer boven water gekomen. Maar goed, alles doet het weer.

 

 

Plezier in het dagelijkse badje                          Na het duiken naar de LED lamp

 

Onze Supergirl             De supersnelle speedboat van Les (haalt > 100 kmpu)

 

Mooi Mooi schoenen                                                  Papier-maché met Meester Knutsel

 

Inmiddels zwemmen we zonder duikpak                      Vriendjes aan boord

 

Alec in zijn eigen roeibootje                                         Alec, Terra en Katie, de beste vriendjes

 

 

 

 

OUDE FOTO’S (vanaf de telefoon)

 

 

Katie in de speeltuin met trui nog aan               Alec voor het laatst in zijn duikpak

Paardrijden op vrijdag een groot succes                       Het piratenschip van Viva Resort

 

Nienke en Alec vriendjes                                 Het luchtkasteel van Viva Resort