Alcudia: Alec’s verjaardag, alweer 5!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 18 Apr 2008 14:16

 

Wat een leuke verjaardag is het geworden. We zijn speciaal voor de gelegenheid naar de marina verhuisd omdat het twee dagen fiks zou gaan waaien en ik geen zin had om ankerwacht te moeten houden op Alec’s verjaardag. 110 euro voor zorgeloosheid, we hebben het er graag voor over. En gewaaid heeft het. Je kon niet op het strand staan zonder gezandstraald te worden.

 

Alec wist vrijwel al zijn cadeaus al, de slimmerd. Maar dat maakt het niet minder leuk om cadeaus te krijgen. Waarschijnlijk door de spanning kon Alec om 5 uur niet meer slapen, een angstige droom. Dus maar bij Papa en mama in bed kruipen, de versieringen had hij geheel over het hoofd gezien.

 

’s Morgens was het eindelijk tijd voor de cadeaus, een Superman pak, een bootje met peddels en een vergrootglas. Het viel in goede aarde. Maar geen tijd om er van te genieten, Superman pak aan en hop naar de mini club om 10 uur. Daar hadden we een verjaarstaart georganiseerd zodat hij een beetje een gevoel van jarig zijn had. Zingen en smullen is altijd een goede combinatie.

Na de miniclub op naar Oma ‘Issie’om haar cadeaus in ontvangst te nemen. Een prachtig vliegtuig, honkbal met handschoen en een knuffelhondje dat blaft en loopt (eigenlijk voor Katie voor haar verjaardag van Januari).

’s Middag zijn we naar Marineland gegaan bij Palma. Een leuke ervaring, papagaaien, zeeleeuwen, pinguïns,  haaien en andere zeedieren. En natuurlijk een zeeleeuwen en dolfijnen show. En de show was zeker de moeite waard, prachtig op te zien en erg leuk ingedeeld.

 

Op de terugweg lekker gegeten bij MacDonalds en omdat we vlakbij de Ikea en een Megastore waren, hebben we daar ook snel nog wat voorraden gehaald. Een aanbieding voor luiers hebben we gretig gebruik van gemaakt - 9 pakken luiers voor Katie. Ze kan voorlopig vooruit. Geen idee waar we die aan boord moeten opruimen en zal je net zien dat ze binnen de kortste keren zindelijk is!

De avond werd afgesloten met een mini disco waarbij Alec het spel won en aan het eind nog eens op het podium geroepen werd om toegezonden te worden voor zijn verjaardag. Beteuterd en uitgelaten, schijnbare tegenstellingen, leuk om te zien.

Katie had die dag nauwelijks geslapen en was kapot. Zo moe zelfs dat ze moeite had om in slaap te vallen, midden in de nacht klaar wakker. Iedereen aan boord is verkouden en bij de kleintjes zit de neus dan ook dicht wat het slapen niet bevorderd. Toch Katie maar weer bij ons in bed getrokken en dat viel in goede aarde.

 

We zijn ook moe, van het weinige en slechte slapen, verkoudheid en de drukke dag(en). Wel is het erg gezellig hier in en rond het appartement van Isabelle’s mam. Straks weer tijd om gas terug te nemen. In ieder geval is de verjaardag erg goed gelukt.

 

We liggen inmiddels weer achter een mooring. Het waait vreselijk hard waardoor het zelfs niet mogelijk is om met de dinghy aan land te gaan met de kids, wij zouden zeiknat worden. Voor mij niet zo erg maar de kinderen vinden dat vreselijk. Het blijft de komende dagen waaien maar vannacht draait hij naar een gunstiger richting zodat de golven wat minder hoog worden.

 

Wanneer begint die zomer nu eens?

 
 
Met vriendelijke groet,
Katie, Alec, Isabelle & Sergej Berendsen
S/Y SeaWalk
Iridium: +881631529556
Temporary Spanish number: +34 666636387
E-mail (only small size mails): seawalk {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com
Alternative E-mail (for large attachments): seawalk {DOT} op {DOT} reis {CHANGE TO AT} gmail {DOT} com