Ibiza: trim trim trim

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 28 Mar 2008 15:48

 

 

Vandaag zijn we overgestoken naar Ibiza en liggen voor anker in Puerto de San Antonio. Eindelijk zijn we in de Baleares. Dat heeft lang geduurd. De tocht was zeker niet saai. We begonnen met weinig wind, maar al gauw ging het tweede rif erin. SeaWalk was een bokkend paard. De zee was erg onrustig en de golven kwamen van alle kanten.. Na uren met veel wind verminderde ze eindelijk om vol op de kop te komen. Aan het eind van de reis hadden we de fok wel 6 keer binnen gehaald en twee keer het grootzeil gereefd. Al met al waren we continue de zeilen aan het trimmen omdat de wind zo veranderlijk was. Maar goed, weer 70 mijl achter de kiezen.

 

Nu liggen we heerlijk rustig in een baai vol met moorings, waardoor er heel weinig plaats is om te ankeren. Isabelle had de boot perfect gemanoeuvreerd voor de ankerplek en we lagen in 1 keer goed. Net  voordat we de baai invoeren zagen we een ander zeilschip aankomen met dezelfde bestemming. Het bleek de Nocturne. Zij zijn ook overgestoken, maar dan vanaf  Javea (ca. 15 mijl van Altea (net onder Denia). Totaal onverwacht maar erg gezellig, want wij dachten dat ze allang op Ibiza waren.

 

De Nocturne komt vlakbij ons liggen. En ’s avonds praten we weer lekker bij over een drankje. De Balchis en de Kiara liggen nog in Moraira en steken morgen over. Maar dan zijn wij al weer verder. De komende twee dagen wordt het nog goed weer en daarna gaat het hier flink stormen. We willen naar Mallorca  en we moeten zorgen dat we een goede plek vinden om de storm uit te zitten. We nemen geen risico’s. Als het weer instabiel blijkt, blijven we hier in de baai liggen.