Alicante: Golven kwamen eerder dan de wind.

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 25 Mar 2008 08:08

 

 

Tjonge, wat een dag. Die vergeten we niet gauw. Het begon heerlijk, lekker windje 15-20 knopen, halve wind, tweede rif in het grootzeil en met 7 knopen naar de bestemming. Natuurlijk bleef dat niet zo en moest na een paar uur de motor bij omdat de wind weg was, zoals voorspelt. Maar voorbij de kaap kwam er ineens weer wind, weliswaar aan de wind, maar goed te zeilen met 15 knopen. Dus ging de snelheid weer naar de 6.5 knoop op zeil.

 

Onderwijl deed Isabelle school met Alec. Aangekomen in Alicante zag de ankerplaats er prachtig uit. Lekker in de lij en weinig golven. Ook was er een mooie plaats om met de dinghy aan land te gaan zonder natte voeten of zand in de schoenen. Isabelle wilde Nederlandse spullen gaan kopen bij een Nederlandse winkel. Die zat echter niet in Alicante stad maar verder in de provincie vlakbij Benidorm . Helaas. Dus ging het feest niet door.

 

Gelukkig maar, want opeens kwam er een heel irritante swell aanzetten. Van vlak water tot best hoge golven. Zo zelfs, dat ik direct weg wilde. Het anker was nog niet omhoog of de wind brak los. Voor we het wisten, hadden we 36 knopen wind en braken de golven over de zijkant. De fok stond nog bij maar met deze vlagen was het beter om de fok naar binnen te halen.

 

Isabelle was intussen druk aan het bellen met allerlei havens om een plaats voor ons te regelen. Alicante zou heel duur zijn en als we dan toch varen, kunnen we net zo goed een beetje verder varen. Nou, nee dus. Alle havens waren of vol, te klein of reageerde gewoon niet. Dus moesten we terug in de wind naar Alicante.

 

Vlakbij de haven viel de wind weer in het oude patroon. De zee was nog in alle staten en ankeren was natuurlijk uitgesloten. De havenmeesters zeiden dat het een mysterie is. De afgelopen 2 dagen ontsteekt er ’s middags een harde zeewind die na ca. 1,5 uur weer weg is. Maf land.

 

De haven is erg mooi en compleet. Vanavond heb ik in het centrum nog wat boodschappen gedaan op de fiets. Alicante is een erg leuke stad gemaakt voor het toerisme. Eigenlijk is het jammer dat we hier niet een paar dagen blijven liggen.

 

Maar Ibiza roept. Vrijdag lijkt een goede dag te zijn om over te steken, dus moeten we nog 1 tocht van 35 mijl doen naar Moraya voordat we oversteken.