V eerse Meer - Veere: autopilot in de war

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 23 Jun 2007 19:41

Vandaag vertrokken vanuit de Roompot. Er was oost 3 voorspeld, maar ja… we zijn er al aan gewend. Wind tegen. En fiks ook. De piek is 30 knopen (windkracht 7) geweest en dat is niet anders de rest van de dag.

 

De route slingerde zodanig dat als er al gezeild kon worden, er een mijl later weer een bocht pal in de wind lag. We hebben dus gemotort.

 

De stuurautomaat deed erg raar en liep steeds rondjes, heel langzaam. Gezien het weer op de Oosterschelde heb ik pas op het Veerse Meer de handleiding gepakt en zo waar, een magnetische alignment en hij deed het weer. We waren al bang dat we Raymarine moesten bellen voor een nieuw kompas. Vermoedelijke oorzaak: een pannedeksel op de plank boven het kompas. Tjsa, dat verzin je niet. Bovenstaande foto is trouwens de Zeelandbrug.

 

Ondertussen hebben we nog nooit zo lang SeaWalk met de hand gestuurd. Ach, was ook wel een leuke ervaring, maar liever lui dan moe.

 

Isabelle was blij om te zien dat het ook eens regent als ik op wacht sta. In het verleden wist ik altijd de regenachtige wachten te omzeilen. Wie deelde het wachtschema altijd in?

 

Veere zou heel erg leuk moeten zijn, maar er zijn hier alleen maar oude gebouwen. Als je daar van houdt, dan kun je je hart ophalen. Er is geen supermarkt, de visboer gaat om 6 uur dicht, en als je daar dan om 18:01h aan komt, dan eet je dus pasta aan boord. Zwembaden doen ze ook al niet aan in Veere. Leuk wonen als je klein bent. We gaan straks eens googlen naar leuke activiteiten in Veere.

 

Morgen komt Isabelle’s mam en haar zus om afscheid te nemen en ik denk dat Alec en ik morgen lekker in het meer gaan zwemmen. Gisteren in het zwembad heb ik Alec laten oefenen in de schoolslag. Hij doet nu een goede en vooral gestrekte arm en beenslag. Volgende doel: samen uitvoeren. Zwemt wel zo makkelijk.

 

Tijdens het eten hadden we trouwens een ongenode gast, een prachtige meeuw die bedelde. Dat heeft hij vaker gedaan want hij was voor de duvel niet bang. Uiteraard hebben we hem ook wat te eten gegeven. De schrokop was nog kieskeurig ook, pff.

 

Om een impressie te geven van de zonsondergangen, ook bij slecht weer krijg je plotseling prachtige plaatjes: