San Jose: prachtig water

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 20 Mar 2008 09:28

19-3-8

 

We zijn in San Jose. Bij het aanvaren zei Isabelle: “Pas op, het is hier erg ondiep”. Maar de dieptemeter gaf 6 meter aan, je kon zo de bodem zien. Prachtig om te zien. Eindelijk. Helaas is het water slechts 15 graden, dus zwemmen is nog wel een beetje koud.

 

Vandaag hebben we weer gemotored, zeil bij voor een deel van de reis, aangezien we heel hoog aan de wind moesten (30 graden) met 10-11 knopen wind of er was geen wind. Gisteren heeft het hard gewaaid en vandaag was een mogelijkheid om weer wat mijlen te maken. Almerimar was goedkoop maar erg saai voor de kinderen.

 

San Jose is erg duur maar leuk omdat het een feest week is. Semana Santa,  In plaats van warm eten dansen we op de boulevard op de live muziek en spelen de kinderen in de speeltuin. Heel San Jose is hiervoor uitgelopen en het is een gezellige boel.

 

Morgen gaat het weer flink waaien, dat wisten we al toen we vertrokken maar we pakken iedere dag dat we kunnen varen. Vrijdag gaan we weer een slag maken, waar naartoe moeten we nog even uitzoeken.

 

Vandaag is trouwens de eerste dag dat we geen dolfijnen hebben gezien. De dolfijnen die we zien, zijn veel kleiner dan hun Atlantische neven en nichten. Maar… niet minder mooi om te zien.

 

Internet blijft slecht dus alles loopt via een satelliet verbinding. Genoeg om mail mee te versturen maar daar blijft het ook bij. In Carthagena hopen we toch weer een goede verbinding te vinden.

 

Verder gebeurt er dus weinig. We maken goede voortgang tussen de stormen door. Iedereen is wel ingeslingerd, vandaag hebben we zelfs school gedaan tijdens het zeilen. Een welkome afleiding voor Alec tijdens het varen. Morgen gaan we het strand verkennen.