Gibraltar: plons, we duiken het diepe weer in

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 15 Mar 2008 08:32

 

Het raam is nergens te bekennen, Jeanneau weet niet waar het is en of het überhaupt gemaakt is. Daar kunnen we dus niet op wachten. De werf heeft het beschadigde raam weer gelijmd. In September komen we en route naar de Carieb toch langs Gibraltar. Dan laten we het raam (als het er dan tenminste is) er in te zetten.

 

De afgelopen dagen hebben Isabelle en ik ons uit de naad gewerkt om de boot vaarklaar te maken. En dus zijn we weer compleet. De zeilen zitten erop, de spullen gestouwd en proviand ingeslagen. Terwijl ik druk bezig ben, loop ik te nonchalant over de loopplank. De plank gaat zijn eigen weg en ik een ander weg, van een horizontale beweging naar een verticale! Ja ja, ik lig weer eens ongewild in het water. En dat zonder drank in mijn mik aangezien het 10 uur ’s morgens is.

 

We hebben trouwens ook bezoek gekregen van de Dulce, Ans en Tom. Zij hebben ook een 43DS en het is leuk om te zien hoe zij de boot hebben ingericht. Tom heeft ook grote problemen gekend met zijn schip en zijn ervaring heeft ons zeker geholpen. Helaas konden ze niet in de haven omdat het vol is, dus liggen ze in Marina Bay. We hebben heerlijk gekletst in de kuip onder een heerlijk zonnetje.

 

De zon begint duidelijk in kracht toe te nemen. De kinderen hebben hun eerste zonnebrand gekregen. Omdat ik aan het werk was op de boot, moest Isabelle de kids de hele dag weg houden en dat was iets te veel van het goede. De temperaturen liggen nu regelmatig boven de 25 graden, mhhhh. De zonnebrandcrème is weer uit de kast getrokken.

 

 

Eigenlijk zouden we vandaag al gaan varen maar er lijkt zich lokale depressie vlakbij ons te ontwikkelen, niets bijzonders maar voor een eerste tocht kiezen we liever voor wat stabieler weer. Dus gaan we morgen varen. Pasen vieren we dan maar vandaag. Lekker ontbijtje en dan eieren zoeken. De kids zijn al verkleed als konijntjes en huppelen door de boot.

 

Zoals te zien is op de foto zijn Alec en Katie naar de kapper geweest. Nog even snel voor vertrek. Het is makkelijker met een engels sprekende kapper. Zo kun je tenminste uit leggen hoe je het precies wil hebben. Alec is lekker kort geknipt waardoor hij het niet zo warm heeft. Katie wilde natuurlijk ook. Wat Alec doet, wil Katie namelijk ook. Dat laten we niet voorbij gaan, dus zij ook op de kappersstoel. We hebben haar haar alleen maar laten bijpunten, want we willen haar pijpenkrullen niet kwijt raken.