Gibraltar: Jarige job

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 7 Mar 2008 09:33

7-3-08

 

5 Maart, ik ben jarig. 43 jaar. Isabelle heeft er een hoop werk van gemaakt. De kinderen hebben een prachtige button gemaakt met “I am 43 today, congratulate me…. “  en “Kiss me, it’s my b-day!”. Natuurlijk moest ik die opdoen en mee over straat. Enigszins beschaamd, maar dat vond Isabelle natuurlijk wel leuk. De kinderen hadden de boot mooi versierd en prachtig gezongen. Pancakes als ontbijt, lunch  bij de Sub Way, ijsjes bij de Burger King, een zelf gemaakte taart en natuurlijk cadeaus.

Juist op een verjaardag mis je je vrienden en familie die langskomen. Maar omdat het erg mooi weer was en we dus de gehele dag buiten waren, viel dat mee. Veel telefoontjes, e-mails en chats gehad, dus ze waren me nog niet vergeten. Erg hartverwarmend.

Kleine kadootjes (i.e. ballonnen zorgen voor veel plezier.   Katie in haar nwe outfit van Issie (oma).

 

De afgelopen week heb ik weer hard gewerkt aan de boot met ook dagen van lanterfanten (favoriet is een boekenserie van 15 boeken van Dune in e-book vorm, erg leuk om te lezen, erg verslavend). De mast staat erop, maar het trimmen koste toch nog flink wat werk. Het vergde vier tochten omhoog de mast in om alles goed te krijgen. Ik heb ook de nieuwe zonnepaneel opgehangen aan de achterstag, versie 1, er moet nog wel wat verbeterd worden. En na lang zoeken op het internet heb ik een nieuwe thermostaat voor de vriezer gevonden voor 1/3 van de prijs. En binnen 3 dagen leverbaar. Het originele onderdeel zou 4 weken gaan duren. Isabelle helemaal gelukkig met haar vriezer. Nu kunnen we eindelijk vlees, en dergelijke langer bewaren.  Tot op heden was dat moeilijk. Nu kunnen met ankeren langer zelfvoorzienend zijn zonder dat we op zoek moeten naar een winkel voor voorraden. En de kinderen kunnen niet wachten tot ze eigengemaakte ijsjes kunnen eten!

Het polijsten van een stukje van de verkleuring van de romp de boot is eergisteren afgerond, Sheppard moet alleen nog een rapportage opsturen en dan kan de verzekering hiermee aan de gang. Het raam is nog steeds niet verstuurd door de fabriek en hierdoor lopen we een vertraging van minimaal een week op. Laten we hopen dat het daarbij blijft.

 

De route voor deze zomer ligt aardig vast. April – Mei zijn we in de Baleares (Mallorca, Ibiza, Menorca), daarna steken we over naar Corsica – Sardinië, in Augustus zijn we NL, de boot parkeren we in Almerimar, in September steken we over naar de Canarische Eilanden en in November steken we over de Caribean. Maar goed, niets ligt 100% vast, we doen wat goed voelt.

 

Onze modepopjes! (ook weer kleertjes die Issie uit US meenam!)